INA podržala sportski susret posade jedriličarskog kluba „Galeb“ i djece iz Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“

U Dječjem vrtiću „Zlatna ribica“ u Kostreni danas je održan sportski susret djece Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“ i posade jedriličarskog kluba „Galeb“. Sponzor susreta je INA –Industrija nafte, d.d. koja je svoju podršku dala i posadi „Galeb“ prilikom održavanja Olimpijskih igara u klasi Zvijezda. Cilj susreta je djeci približiti jedrenje te sport uopće kroz druženje s jedriličarima Marinom i Danom Lovrović.
Jedriličarski klub Galeb osnovan je 1933. godine na Sušaku, kao jedan od prvih jedriličarskih klubova na Jadranu. Sportskom susretu prisustvovali su  Ingrid Lončarić,  ravnateljica dječjeg vrtića „Zlatna ribica“ ,Igor šepić, direktor Rafinerije nafte Rijeka, Marin i Dan Lovrović, jedriličari JK Galeb.
Tom prilikom Ingrid Lončarić je istaknula: „INA kao sponzor nam je omogućila da djeci približimo jedrenje i druženje sa našim jedriličarima koji djeluju na našem području i na taj način njegujemo sportski duh u djece od malih nogu.“

Kroz JK „Galeb“, koji je pedesetih godina preselio na područje Općine Kostrena , prošle su brojne generacije jedriličara koji su između ostalog sudjelovali na pet Olimpijskih igara, učestvovali na više od 40 europskih i svjetskih prvenstava na kojima je osvojeno 14 medalja,te osvajali više od 40 odličja na državnim prvenstvima.
Nakon 20 godina JK „Galeb“ ponovo ima svoju posadu na Olimpijskim igrama u Londonu i to u klasi Zvijezda. Marin i Dan Lovrović su prvi takmičari Kluba sa područja  Općine Kostrena koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama.
INA je integrirana u lokalnu zajednicu u Rijeci od početka svojega osnutka zbog čega smatra svojom obvezom ulagati i podržavati projekte od lokalnog značaja. Na području Primorsko – goranske županije dala je podršku brojnim sportskim udrugama i institucijama kao što su  međunarodna jedriličarska regata Fiumanka, Memorijalni nogometni turnir Egon Polić u Kostreni,  Rukometna akademija R- INA te je ove godine dala podršku Hrvatskom olimpijskom odboru kao Zlatni sponzor i Hrvatskom paraolimpijskom odboru kao partner paraolimpijskog tima na Paraolimpijskim igrama.Priloženi dokument