INA podržala Svečanu izvedbu predstave „Stilske vježbe“ u HNK

Zagreb, 4. veljače – U organizaciji kazališta Planet Art, a pod pokroviteljstvom INA- Industrije nafte, d.d. jučer je u Hrvatskom nacionalnom kazalištu Zagreb održana Svečana izvedba predstave „Stilske vježbe“ povodom 45 godina izvođenja, uz spuštanje svečanog Bukovčevog zastora te mnogobrojne uzvanike.

Prisutni su također imali priliku uživati u izložbi radova studenata prve godine Akademije likovne umjetnosti na temu „Stilske vježbe“, koja je bila predstavljena u foajeu kazališta, kao i filmskoj projekciji na istu temu, koja je održana prije samog početka predstave. Obraćajući se publici nakon predstave, umjetnički ravnatelj kazališta Planet Art, Marko Torjanac, zahvalio se pokroviteljima Svečane izvedbe te istaknuo zadovoljstvo što INA svoje „pozitivne vrijednosti kontinuirano komunicira kroz kulturu“.

„Stilske vježbe“ Raymond Queneaua u izvedbi Lele Margetić i Pere Kvrgića, a u režiji Tomislava Radića jedan su od najvećih dosega hrvatske kulture općenito te su kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom poznate u svjetskim razmjerima i kao takve uvrštene u Guinnessovu knjigu rekorda. Kazalište Planet Art osnovano je 2001. godine, a od 2007. preuzelo je produkciju kultne predstave „Stilske vježbe“. U svom repertoaru obrađuje aktualne i problemske suvremene teme, a okuplja istaknute autore, glumce, redatelje i ostale kazališne umjetnike svih generacija.Priloženi dokument