INA podržava 17. Međunarodni festival dječjih kazališta Maslačak

  • 17. Međunarodni festival dječjih kazališta Maslačak, u organizaciji Doma kulture „Kristalna kocka vedrine“
  • Tijekom festivalskog tjedna, kroz Sisak će proći nekoliko tisuća djece, glumaca i gledatelja
  • INA pouzdan partner programima vezanima za djecu i mlade na području Siska i okolice

Zagreb, 12. svibnja 2015.- INA podržava 17. Međunarodni festival dječjih kazališta „Maslačak“ koji je, u organizaciji Doma kulture „Kristalna kocka vedrine“, otvoren jučer u Sisku, a trajat će do 16. svibnja. Festival je organiziran uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije. Specifičnost ove smotre, koju INA tradicionalno pomaže, jest da predstave izvode djeca i mladi, a raznolik program prilagođen je različitim uzrastima.

Tijekom festivalskog tjedna, kroz Sisak će proći nekoliko tisuća djece, glumaca i gledatelja. Uz predstave: “Crveno burence” iz Osijeka i “Veliki i mali” iz Karlovca (pobjedničke predstave Susreta ASSITEJ održanog u ožujku u Bjelovaru), “Alise” i “Čudnovate zgode Šegrta Hlapića” iz Siska, gostovat će i mali glumci iz Petrinje, Zaprešića te gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Za trajanja festivala, dramski pedagog i glumac, Damir Borojević, vodit će radionice scenskog pokreta i mimike prema metodi Jacquesa Lecoqa, u svijetu poznatog po metodama fizičkog teatra.

„Smotra je to kojoj je glavna značajka da djeca i mladi izvode predstave za djecu i mlade i u tome je njegova specifičnost“, izjavila je ravnateljica Doma kulture Sisak, Valentina Ivanković Pelikan. Time se nastavlja duga tradicija njegovanja dječjeg stvaralaštva na ovim prostorima.

Uz predstavnike Grada Siska, Ministarstva kulture i sisačkog Doma kulture, svečanosti otvorenja prisustvovao je direktor Inine Rafinerije nafte Sisak, Davor Butković, koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo Ininom potporom festivalu, naglasivši: S obzirom na to da je INA u lokalnoj zajednici Grada Siska prisutna već desetljećima kroz Rafineriju nafte Sisak, oduvijek smo spremno podržavali projekte koji služe ovoj zajednici, a posebno one koji uključuju djecu i najmlađe. Iznimno nam je drago što smo i ove godine pouzdani partner ovakvom veselom događanju koje u naš grad dovodi nekoliko tisuća djece, glumaca i brojnu publiku koja će imati priliku uživati u maštovitim dječjim ostvarenjima“.

INA je u Sisku tradicionalno prisutna kroz potpore različitim kulturnim, sportskim i obrazovnim manifestacijama, a zadnjih je godina posebno fokusirana na pomoć djeci i mladima. Prošle je godine pomogla uređenje igrališta u Dječjim vrtićima Sunce i Tratinčica, Inin Klub volontera sudjelovao je u uređenju Dječjeg vrtića Sisak Stari, a prethodne godine, uz Ininu su pomoć obnovljena četiri dječja igrališta u Sisku. Volonterske akcije održane su više puta na širem području Siska i Petrinje.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 442 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument