INA podržava boiling point

INA-Industrija nafte, d.d. generalni je pokrovitelj projekta boiling point koji se održava u organizaciji neprofitne udruge za promicanje vizualne umjetnosti Artion iz Zagreba, a posvećen je suvremenom slikarstvu i umjetnicima mlađe generacije. Projekt se po prvi put održava ove godine u razdoblju od 26.10. do 2.11.2012. godine u Ininom prostoru u Gajevoj 46, Zagreb.

Cilj projekta je približavanje suvremenog slikarstva širem krugu mlađe populacije iz Hrvatske, podupiranje perspektivnih slikara suvremene umjetnosti te sustavan razvoj umjetničkog tržišta. Na boiling pointu će sudjelovati istaknuti i perspektivni slikari mlađe generacije iz Hrvatske, Martina Grlić, Lena Kramarić, Josip Tirić i Dino Zrnec,  koji će se publici predstaviti kroz zajedničku izložbu i raznolike interaktivne radionice i aktivnosti. Pored izložbe boiling expo na kojoj će se predstaviti navedeni umjetnici, posjetiteljima će biti ponuđene i interaktivne aktivnosti i radionice koje omogućuju bliski kontakt publike sa suvremenim slikarstvom.

Kroz svoje društveno odgovorno poslovanje, INA je već desetljećima pouzdan partner brojnim projektima iz područja kulture i umjetnosti, a podršku boiling point projektu iskazala je upravo zbog svježine koju donosi na domaću umjetničku scenu i usmjerenošću na mlade umjetnike, koji zasigurno cijene svaku priliku da svoj rad približe široj publici. Više informacija o projektu dostupno je na www.boilingpoint.hr i putem Facebook stranice boiling point.Priloženi dokument