INA podržava Festival sporta i rekreacije u Rijeci

  • Kraj  Festivala obilježit će Riječki polumaraton, tijekom kojeg treba u roku od najviše 2 i pol sata pretrčati 21 kilometar te najveća ulična utrka Homo si teć

Zagreb, 17. travnja 2015. – INA podržava riječki Festival sporta i rekreacije koji traje od 4. do 19. travnja i u sklopu kojeg se održava niz utrka, predstavljanje sportova i klubova te zabavni program za kraj Festivala.

Mnogi sportaši i rekreativci do sada su, tijekom prethodne dvije subote, sudjelovali na utrci po Trsatskim stubama čiji cilj je bio savladati čak 539 stepenica, kao i utrci od 6 kilometara po riječkom lukobranu Molo longo.

Sutrašnji dan rezerviran je za prezentacije sportskih klubova, turnire i demonstracije sportova na Korzu, dok je za sve zainteresirane sportaše i rekreativce u nedjelju organiziran Riječki polumaraton, utrka štafeta na trasi polumaratona, utrke za najmlađe i osobe s invaliditetom te najmasovnija ulična utrka u Hrvatskoj – Homo si teć, koja svake godine okupi oko 9.000 rekreativaca.

Osim što njeguje sportski duh, Festival ima i humanitarni karakter pa se kupnjom “Homo si teć” majice prikupljaju donacije za “Socijalnu samoposlugu”, građansku inicijativu koju je pokrenulo prihvatilište za beskućnike “Ruže svetog Franje” i koja pomaže najugroženijim građanima.

Sa svrhom promicanja zdravstvene inicijative, posebice trčanja i hodanja kao izuzetno zdravog i najdostupnijeg oblika tjelesne aktivnosti,  INA kroz svoje programe promovira sportske aktivnosti i potiče zaposlenike na sudjelovanje u njima.

Trčanje i hodanje smanjuju rizik od razvoja malignih bolesti i bolesti srca, visokog krvnog tlaka i moždanog udara, jačaju imunološki sustav, pomažu u održavanju željene tjelesne težine i izlučivanju toksina iz organizma.

INA je svjesna da kao jedna od vodećih kompanija ima značajan utjecaj na velik broj dionika i stoga nastoji biti poželjan partner zajednicama u kojima djeluje te kontinuirano podržava inicijative koje doprinose boljoj kvaliteti života. Uz sudjelovanje u mnogim projektima, INA pokreće i svoje inicijative, s posebnim fokusom na podizanja svijesti o važnosti održivog razvoja, humanitarne i volonterske aktivnosti te područja sporta, kulture i obrazovanja.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte: RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 442 benzinske postaje u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument