INA podržava Međunarodni festival dječjih kazališta „Maslačak“

Zagreb, 07. svibnja – INA – Industrija nafte, d.d. podržala je Međunarodni festival dječjih kazališta „Maslačak“ koji je jučer u organizaciji Doma kulture „Kristalna kocka vedrine“ otvoren u „Kazalištu 21“ u Sisku, a koji će trajati do 11. svibnja. Svečanom otvorenju ovogodišnjeg jubilarnog 15.-tog „Maslačka“ prisustvovali su gradonačelnik Grada Siska Dinko Pintarić, pročelnik Upravnog odbora za prosvjetu, kulturu i šport Sisačko-moslavačke županije Ivan Lovreković te direktor Inine Rafinerije nafte u Sisku Damir Butković.

Gradonačelnik Grada Siska Dinko Pintarić rekao je kako Grad Sisak pozdravlja ovu aktivnost koju Dom kulture više nego uspješno provodi već 15 godina te kako tih dana Sisak postaje grad djece i mladih. „Maslačak“ tako u Europu i svijet šalje poruku kako u Sisku žive mladi ljudi koji kroz specifičan oblik umjetničkog izričaja tj. kazalište promoviraju i svoj grad i svoju domovinu“, istaknuo je gradonačelnik Pintarić.

„S obzirom da je INA u lokalnoj zajednici Grada Siska prisutna već desetljećima kroz svoju Rafineriju nafte, oduvijek smo spremno podržavali projekte koji služe toj zajednici, a posebno one koji uključuju djecu i mlade,“ rekao je Damir Butković prilikom otvorenja festivala koji će ove godine okupiti preko 300 djece iz Hrvatske, Nizozemske, Italije i drugih zemalja.

Nastavljajući svoju tradiciju pružanja potpore sredinama i zajednicama u kojima djeluje, INA je  kroz svoju Rafineriju nafte u Sisku dala podršku brojnim projektima, udrugama i institucijama. Ove je godine, osim podrške kazališnom festivalu „Maslačak“, INA osigurala financijska sredstva za nabavu tri medicinska uređaja za Odjel za zdravstvenu zaštitu dojenčadi i djece Opće bolnice u Sisku. Od prošlogodišnjih projekata izdvojili bismo sljedeće: donaciju za šest sisačkih osnovnih škola kojima smo pružili učila za potrebe predavanja tehničkog odgoja i kemije, Dječji vrtić Sisak Stari za nabavu specijalne antitraumatske i antistresne podloge za igru, Petrinjsku nasip ligu, Biciklijadu u Petrinji, predstavu „Ekopis“ te organizaciju manifestacije „Božić s Inom“ koja se svake godine organizira za građane Siska i njihove najmlađe.Priloženi dokument