INA podržava operu „LA BOHEME“ u HNK Osijek

  • Kroz generalno sponzorstvo svečane premijere opere „LA BOHEME“ i ove godine nastavljena je Inina suradnja s HNK Osijek
  • Opera nastala prema romanu Henrija Murgera bit će premijerno izvedena 10. listopada

Osijek, 6. listopada 2014. – Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u HNK Osijek predstavljena je opera „LA BOHEME“ Giacoma Puccinija čija će svečana premijera biti 10. listopada. Kroz generalno sponzorstvo opere INA već četvrtu sezonu nastavlja suradnju s HNK Osijek, a u prethodnim sezonama podržala je premijeru baleta „Orašar“, opere „Nikola Šubić Zrinjski“, Ivana pl. Zajca i Verdijev „Nabucco“.

Na svečanom otvorenju, obraćajući se prisutnima u ime Ine, Željana Kljaić, direktorica proizvodne regije istočna Hrvatska, rekla je „Ponosni smo da se nakon tri uspješne sezone naša suradnja s HNK Osijek nastavlja. Od samih početaka INA podržava kulturne projekte i ustanove, a suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem posebno nam je draga. Zahvaljujemo im na dobro odrađenom poslu u prethodnim godinama i nestrpljivo iščekujemo petak i svečanu premijeru“.

Libreto za operu „LA BOHEME“ napisali su Luigi Illica i Giuseppe Giacosa prema romanu Henrija Murgera. Opera je prepuna pamtljivih, dojmljivih arija i prikazuje crnilom umjetničke stvarnosti prožeto toplim ljudskim pričama o ljubavi i prijateljstvu.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 449 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument