INA pokrovitelj baletnog programa Riječkih ljetnih noći

Zagreb, 11. srpnja – INA – Industrija nafte, d.d. pokrovitelj je baletnog programa ovogodišnjeg festivala Riječke ljetne noći. U sklopu spomenutog programa, u petak 8. srpnja, u prostoru nekadašnje tvornice papira Hartera, plesni ansambl Bitef dance company  premijerno je izveo baletnu predstavu „Othello“, prema motivima Williama Shakespearea i u koreografiji Zorana Markovića i Maše Kolar. Predstava je nastala u koprodukciji Bitef teatra iz Beograda i Grad Teatra iz Budve.

Svečanoj premijeri, kao Inin predstavnik, nazočio je Igor Šepić, direktor Sektora Rafinerije nafte Rijeka, koji je tom prilikom izjavio: „Iskazujući odgovornost koju ima kao vodeća hrvatska energetska kompanija i nastojeći odgovoriti na potrebe lokalne zajednice, kroz prošla desetljeća INA je bila sponzor brojnim riječkim kulturnim, sportskim, humanitarnim i drugim institucijama, klubovima i projektima. Drago mi je da je INA prihvatila ulogu pokrovitelja baletnog programa ovogodišnjih Riječkih ljetnih noći, jer je riječ o festivalu koji je važan ne samo za ovu lokalnu sredinu, već ima zapaženo mjesto na nacionalnoj razini“.

Festival Riječke ljetne noći pokrenut je 2004. godine. Ovogodišnji, osmi po redu, Festival svečano je otvoren 28. lipnja i trajati će do 21. srpnja.  Tijekom nešto više od tri tjedna, koliko festival traje, Riječanima i njihovim gostima bit će ponuđeno 14 različitih programskih događanja, odnosno 28 izvedbi na 11 lokacija. INA je sa zadovoljstvom prihvatila da, pokroviteljstvom nad baletnim programom festivala, pridonese kulturnoj i turističkoj ponudi Grada Rijeke, nastavljajući time dugogodišnju uspješnu suradnju s nacionalnom kazališnom  kućom Ivana pl. Zajca iz Rijeke.

Priloženi dokument