INA pokrovitelj baletnog programa Splitskog ljeta

Split, 30. srpnja – Pod Ininim sponzorstvom, u okviru Splitskog ljeta, sutra će biti održana Večer hrvatskih koreografa s dvije baletne izvedbe: “Čudesni Mandarin” Bele Bartoka (u koreografiji Milka Šparembleka) i “Neostvareni susreti P.I. Čajkovskog” (u koreografiji Ljiljane Gvozdenović). Tim je povodom danas u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu održana konferencija za medije na kojoj su se okupljenima obratili Duško Mucalo, intendant HNK Split; Almira Osmanović, direktorica baleta splitskog HNK; koreografi Milko Šparemblek i Ljiljana Gvozdanović, kostimografkinja Đeniza Pecotić, scenograf Nenad Fabijanić te, kao Inina predstavnica, Marina Burazer, direktorica Sektora korporativnih komunikacija.

Tom prilikom Marina Burazer je izrazila zadovoljstvo što je INA i ove godine pružila podršku održavanju Splitskog ljeta te dodala:  „Iz godine u godinu splitska kulturna publika i njihovi gosti u prilici su uživati u ponajboljim domaćim dramskim, glazbenim i plesnim ostvarenjima te izboru iz strane produkcije, čime se nesumnjivo znatno obogaćuje kulturna i turistička ponuda grada Splita. Nama je iznimno drago kada, svojom podrškom takvim kvalitetnim projektima, možemo pozitivno pridonijeti kvaliteti života u sredinama u kojima djelujemo i vjerujem da će i sutrašnje izvedbe biti pravi užitak za publiku“.

Duško Mucalo je izjavio: „Uvijek kad je balet u pitanju mogu reći da je uspjeh zagarantiran. Posebno pozdravljam već tradicionalnog sponzora baleta Inu, kojoj se ovom prilikom još jednom zahvaljujem na iznimnoj podršci bez koje predstojeće baletne predstave ne bi bile onako sjajne kao što jesu“.

„Uz pomoć i senzibilitet koji INA pokazuje prema našem radu, na prostoru izuzetne ljepote, Sustipanu, održat će se jedinstvena baletna večer na kojoj je s velikim trudom i upornošću radilo mnogo ljudi, te su stvorili izvanrednu baletnu predstavu“, rekla je Almira Osmanović.

Splitsko ljeto utemeljeno je 1954. godine i jedno je od najznačajnijih i najuglednijih hrvatskih festivala. Ljetni festival opere, drame, plesa i glazbe, pored vlastite produkcije HNK Split, ugošćuje brojne glazbene, scenske, plesne izvedbe iz zemlje i inozemstva, a najboljim glazbenim i dramskim ostvarenjima dodjeljuje se nagrada Judita. INA je, nastavljajući time dugogodišnju uspješnu suradnju s HNK Split, i ove godine sa zadovoljstvom prihvatila pokroviteljstvo nad baletnim programom Splitskog ljeta.

Priloženi dokument