INA pomaže radnicima prebroditi posljedice inflacije

Zagreb, 18. kolovoza 2022. – Svjesna posljedica koje globalna ekonomska kretanja i trenutačni inflatorni pritisci imaju na primanja radnika, Uprava Ine donijela je odluku o posebnoj isplati koju će dobiti svi radnici društava INA Grupe u Hrvatskoj, odnosno gotovo 8000 radnika.

Svakom svojem radniku INA će dodatno isplatiti 5 % njegove osnovne mjesečne bruto plaće za razdoblje od šest mjeseci. Prvi dio te posebne isplate radnici Ine dobit će u rujnu, a drugu polovinu u prosincu 2022.

Nastavak je to ciklusa unapređenja materijalnog položaja radnika u Ina Grupi koji je počeo kolektivnim pregovorima krajem 2021. te rezultirao povećanjem ukupnih materijalnih prava putem dodataka kolektivnih ugovora od travnja 2022. Ciklus je nastavljen u srpnju 2022. povećanjem plaća radnika na temelju učinkovitosti te se zaokružuje posebnim isplatama u rujnu i prosincu 2022. godine. Ukupna investicija u povećanje plaća i materijalnih prava naših radnika iznosi gotovo 54 milijuna kuna. Dodatno na gornje korekcije materijalnih prava i plaća radnika kompanija je u 2022. godini isplatila radnicima bonus u ukupnom iznosu višem od 135 milijuna kuna za izvanredni doprinos poslovnim rezultatima.

Jedna od osnovnih vrijednosti na kojima se temelji naše poslovanje su ljudi. INA Grupu pokreću ljudi i upravo su oni zaslužni za sva naša postignuća. Cijenimo doprinos svakog radnika i menadžera koji nam omogućuju da budemo vodeća hrvatska kompanija te im na ovaj način želimo zahvaliti i pokazati koliko su nam važni. Svjesni smo ekonomskih zbivanja i njihovih posljedica te ćemo kao i dosad nastaviti pružati podršku našim radnicima njegujući dobar socijalni dijalog u kompaniji.

Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine

INA Grupa svojim je radnicima oduvijek nudila sigurnost i financijsku stabilnost te će nastaviti pratiti ekonomska kretanja na svim tržištima na kojima posluje i u slučaju potrebe donositi odgovarajuće odluke. Inina briga za dobrobit radnika prepoznata je i potvrđena nezavisnim istraživanjima portala MojPosao u kojima je INA već jedanaest godina zaredom među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj, a ujedno je nositeljcertifikata Poslodavac partner.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552 | @: pr@ina.hr