INA pomaže u provođenju Programa transplantacije pluća

Zagreb, 23. svibnja 2019. – INA je danas uručila donaciju za potrebe Klinike za plućne bolesti Jordanovac, Kliničkog bolničkog centra Zagreb za pomoć pri provođenju Programa transplantacije pluća, u suradnji sa Zakladom Hrvatska kuća disanja. Ček od 200.000 kuna ravnatelju KBC-a prof.dr.sc. Anti Ćorušiću uručio je član Uprave Ine Niko Dalić, a sredstva će biti upotrijebljena za nabavku ultrazvučnog uređaja za pregled pluća i srca. Ovo je druga od ukupno osam donacija bolnicama koje INA planira provesti u 2019. godini. 

Niko Dalić, član Uprave Ine, ovom je prilikom izjavio: „Ponosan sam što INA pomaže u borbi protiv bolesti pluća i dišnog sustava te na taj način doprinosi provođenju Programa transplantacije pluća. Uvijek se trudimo sudjelovati u projektima od važnosti za lokalnu zajednicu, a posebno kad se oni tiču najranjivijih skupina društva. S tom praksom nastavit ćemo i u budućnosti.“

Ravnatelj bolnice Ante Ćorušić izjavio je:„Zahvaljujemo Ini na ovoj hvalevrijednoj i korisnoj donaciji. Klinički bolnički centar Zagreb donirana sredstva iskoristit će za nabavku ultrazvučnog uređaja za pregled pluća i srca koji će koristiti Klinika za plućne bolesti Jordanovac. Bez dobrih i prijateljskih odnosa teško bi bilo moguće realizirati naše projekte, a suradnja s Inom traje već nekoliko godina. KBC-u Zagreb pacijent je u središtu pažnje, tako da je ovom donacijom omogućena najbolja dijagnostika i liječenje naših bolesnika.“

U sklopu Klinike liječe se najteži bolesnici iz svih krajeva Hrvatske, a nabavka ultrazvučnog uređaja uvelike će pridonijeti uspješnoj implementaciji programa i ostvarenju ciljeva prevencije i ranog otkrivanja jednog od najopasnijih karcinoma današnjice. U Hrvatskoj je iz dana u dan broj oboljelih sve veći te se godišnje otkrije više od 3000 novih slučajeva bolesnika.

Foto: Matija Habljak / Pixsell

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument