INA pomogla u obnovi Gradske knjižnice Ivanić-Grad

 width=Zagreb, 28. svibnja 2020. – Najmlađi stanovnici Ivanić-Grada uz pomoć Ine dobili su novu oazu za čitanje. Gradska knjižnica Ivanić- Grad otvorila je novouređeni dječji odjel te čitaonicu.

 INA je podržala ovaj projekt iznosom od 59 tisuća kuna, a ostala sredstva osiguralo je Ministarstvo kulture i Grad Ivanić-Grad.

Nikolina Lukačić Petrović, direktorica Inine Proizvodne regije središnja Hrvatska je izjavila: „INA je kao društveno odgovorna kompanija dio zajednica u kojima posluje, a samo gradsko, ali i okolno ivanićgradsko područje važno je za Inino poslovanje. Stoga, želimo pomoći zajednici kroz podržavanje projekata i inicijativa od važnosti za poboljšanje životnih uvjeta lokalnog stanovništva. Iznimno nam je drago što smo mogli doprinijeti u realizaciji još jednog važnog projekta, odnosno u rekonstrukciji Gradske knjižnice. Vjerujemo da će svi građani, bez obzira na životne uzraste uživati u novom prostoru.“

„Mogu iskazati samo zadovoljstvo radom naše knjižnice, kao i radom ravnateljice i zaposlenika knjižnice. Zahvaljujući svemu tome imamo jedan potpuno novi prostor koji će biti kvalitetno uređen, koji će biti dijelom namijenjen za najmanje uzraste i jednim dijelom će biti za potrebe Visoke škole te knjižničkog dijela. Prostor je lijep i kvalitetno opremljen. Pozivam građane Ivanić-Grada da posjete knjižnicu i da koriste novouređeni prostor, a donatorima zahvaljujem na potpori.“, izjavio je gradonačelnik Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš.

Funkcionalnost novouređenog prostora pojasnila je ravnateljica Gradske knjižnice Ivanić- Grad, Senka Kušar Bisić: „Ovdje je riječ o rekonstrukciji dijela knjižnice, čitaonice i dječjeg odjela čime osiguravamo veći prostor za niz aktivnosti, posebice kada govorimo o  dječjem odjelu. Napokon su djeca dobila ono što i zaslužuju. Sada imamo novouređen prostor i doista smo sretni i zadovoljni što se to napokon dogodilo.“

Ovo je jedan od brojnih projekata koje je INA podržala u ovome kraju. Lani je tako kompanija u Graberju Ivaničkom donirala svoju nekretninu za proširenje podružnice Dječjeg vrtića Ivanić-Grad, sufinancirala je s gotovo pola milijuna kuna izgradnju vrijedne sportske dvorane u Osnovnoj školi Posavski Bregi, podržala Bučijadu i sudjelovala u mnogim drugim projektima kojima je cilj bio podizanje kvalitete života lokalne zajednice.

 

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

 

PR

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr