INA postala partner Muzeja za umjetnost i obrt

Zagreb, 29. siječnja 2020. – U godini u kojoj Muzej za umjetnost i obrt, jedna od najznačajnijih i najstarijih ustanova u kulturi u Hrvatskoj obilježava 140. godišnjicu postojanja, vodeća hrvatska naftna kompanija INA, d.d. postala je Partner MUO. Ugovor o partnerskoj suradnji potpisali su danas Niko Dalić, član Uprave Ine i ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović.

Prilikom predstavljanja suradnje Niko Dalić, član Uprave Ine naglasio je: „Drago mi je što mogu reći kako dolazim iz kompanije koja od svog osnutka prepoznaje važnost kulture za naše društvo te želi biti involvirana u promociju i očuvanje kulturne baštine. Ovog puta podržavamo obilježavanje 140. obljetnice Muzeja za umjetnost i obrt. Značajna je to godišnjica, pogotovo ako znamo da je institucija ovakvog tipa osnovana među prvima u Europi. Čestitam organizatorima na ovom velikom jubileju te im zahvaljujem što su Inu prepoznali kao pouzdanog partnera.“

Ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, Miroslav Gašparović izrazio je zadovoljstvo partnerstvom s ovom velikom i utjecajnom kompanijom koja prepoznaje kulturu kao važnog promotora i generatora razvoja i očuvanja hrvatske kulturne baštine te suvremenog umjetničkog stvaralaštva. Tom je prigodom dodao: „U godini u kojoj Muzej za umjetnost i obrt obilježava 140. godina postojanja koja ujedno označava i početak snažnije transformacije MUO kao muzeja koji odgovara izazovima novih generacija, posjetitelja i novih tehnologija koje ih spajaju, zahvaljujemo Ini što je prepoznala naša nastojanja da Muzej približimo svim vrstama publike, da on bude novo mjesto susreta raznih generacija, posebno mladih naraštaja koje upravo nove tehnologije spajaju s umjetnošću. INA nam je idealan partner na tom putu.“

Dugogodišnja izvrsnost i posvećenost u radu te spremnost na izazove koje donosi budućnost spajaju Inu i MUO, gospodarstvo i kulturu i čine ih važnim partnerima.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr