INA potpisala ugovor o revolving kreditu u vrijednosti od 300 milijuna eura s osam bankovnih grupacija

INA je postigla vrlo konkurentne uvjete kreditiranja i nastavlja biti prepoznata kao respektabilan partner s uvjerljivom pozicijom na financijskim tržištima

Kredit će se koristiti za opće korporativne svrhe, kao podrška ostvarenju strateških ciljeva i dugoročno održivog rasta

Zagreb, 20. listopada 2022. – INA je potpisala ugovor o revolving kreditu u vrijednosti od 300 milijuna eura s osam bankovnih grupacija zastupljenih na domaćem i inozemnim tržištima: BNP Paribas, ING Bank N.V. Hungary Branch, MKB Bank Nyrt, OTP banka d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d., SMBC Bank EU AG, Tatra banka, a.s., Zagrebačka banka d.d. Kredit je aranžiran kao club-deal i koristit će se u opće korporativne svrhe, uključujući investicije. Novim je kreditom refinanciran revolving kredit potpisan u prosincu 2018. godine u iznosu od 300 milijuna američkih dolara.

Nakon uspješnog izdanja obveznica u iznosu od dvije milijarde kuna u prosincu 2021., koje je bilo jedno od najvećih korporativnih izdanja na hrvatskom tržištu obveznica ikad, INA je ponovno ostvarila vrlo konkurentne uvjete financiranja. „INA nastavlja biti prepoznata kao respektabilan partner s uvjerljivom pozicijom na financijskim tržištima. Novi ugovor o kreditiranju dodatno pridonosi financijskoj stabilnosti i konkurentnosti Ine te podržava kompaniju u ostvarenju svojih strateških ciljeva koji podupiru dugoročno održiv rast”, rekao je Péter Ratatics, predsjednik Uprave Ine.

Transakciju su koordinirale Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka, dok će ING Bank N.V. – podružnica London djelovati kao agent. Dospijeće kredita je tri godine, s dvije jednogodišnje opcije produženja, a korištenje osim u eurima može biti i u američkim dolarima.

Video izjavu Pétera Rataticsa, predsjednika Uprave Ine, preuzmite ovdje.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Telefon: 01 6450 552 | Fax: 01 6452 406 | @: pr@ina.hr