INA potpisala ugovore o suradnji sa studentskim udrugama eStudent, AIESEC Osijek i BEST

Zagreb, 19. siječnja – Nastavljajući svoju uspješnu suradnju, obilježenu sudjelovanjem ili samostalnim provođenjem niza projekata usmjerenih na studentsku populaciju, INA- Industrija nafte, d.d. danas je potpisala ugovore o suradnji u 2012. godini s trima studentskim udrugama: eStudent, AIESEC Osijek i BEST.

S udrugom eStudent, INA će nastaviti suradnju koja je prošle godine ostvarena kroz Inino sudjelovanje u Case Study Competitionu, studentskom natjecanju u rješavanju poslovnih slučajeva te nagradu Zlatni indeks, koja je Ini od strane eStudenta dodijeljena u tri kategorije: stipendije, najbolji imidž prema percepciji studenata i Grand Prix. Pored toga, suradnja će biti proširena i na neke dodatne projekte.

S osječkim AIESEC-om INA će ostvariti suradnju na projektu „Business Management Challenge“, koji se održava u sklopu redovne nastave diplomskih studija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. U sklopu spomenutog projekta tvrtke imaju priliku dobiti potencijalna rješenja od strane studenata koja će biti razvijena pod mentorstvom profesora uz sudjelovanje predstavnika tvrtki, dok je studentima omogućeno da dosadašnje teorijsko znanje primjene na stvarnim slučajevima iz prakse.

Kad je riječ o udruzi BEST( Board of European Student of Technology), studentskoj organizaciji koja aktivno djeluje na 90 sveučilišta u preko 30 država Europe, INA će biti jedan od glavnih partnera Udruge prilikom organizacije EBEC 2012, najvećeg studentskog inženjerskog natjecanja, koje će se u kolovozu ove godine održati u Zagrebu.

„INA je posljednjih godina snažno angažirana na projektima usmjerenima na stvaranje preduvjeta za uspješan razvoj potencijala mladih i darovitih ljudi i nagrađivanje njihova talenta i rada, pa mi je drago da smo i ovim ugovorima napravili jedan korak u tom smjeru“, rekla je tom prilikom Zdravka Demeter Bubalo, direktorica Ininog Sektora upravljanja ljudskim resursima.

Ivo Sluganović predstavnik udruge eStudent izrazio je zadovoljstvo što je uspješna suradnja eStudenta s Inom intenzivirana i proširena te dodao: „INA je u ovom trenutku jedina kompanija koja ima ulogu projektnog partnera eStudenta. Vjerujem da ćemo u idućim godinama našu suradnju još dodatno poboljšati.“

„Ovo je početak naše suradnje i iznimno mi je drago da je INA prepoznala naš projekt EBEC 2012 i prihvatila da bude jedan od glavnih partnera.“, rekao je Luka Tokić, predstavnik udruge BEST.Priloženi dokument