INA potpomogla projekt „Ljubav djeci prije svega“

Križ, 27. studenog – INA – Industrija nafte, d.d. potpomogla je projekt „Ljubav djeci prije svega“ koji će se realizirati kroz kupnju invalidskih pomagala za dječaka Jakova Vukovića iz Križa kraj Ivanić-Grada. U sklopu projekta, u petak 23. studenog, u Križu je održan humanitarni koncert, u organizaciji Dječjeg vrtića Križ, na kojem su nastupili polaznici DV Križ, KUD Graničar te orkestar limene glazbe iz Križa.

Koncertu su, među ostalima prisustvovali Ivana Posavec Krivec, načelnica Općine Križ, roditelji dječaka Jakova Vukovića te, kao Inin predstavnik, Dubravko Novosel, direktor Okruga Posavina.

Tom prilikom, Dubravko Novosel je istaknuo kako INA pruža potporu nizu kvalitetnih projekata u različitim segmentima – od kulture, preko sporta, zaštite okoliša, znanosti do humanitarne i socijalne sfere, te dodao kako njezinu podršku posebice uživaju projekti usmjereni na korist djece i mladih te osoba s posebnim potrebama. „Oni su oni koji u svakom trenutku zaslužuju svu našu pažnju i oslonac za što kvalitetniji i ispunjeniji život. Iz tog razloga nismo dvojili ni oko uključivanja u projekt „Ljubav djeci prije svega“. Činjenica da je INA u Općini Križ prisutna desetljećima i da se na ovom području odvijaju neki od njezinih vrlo važnih projekata bila je samo razlog više da se odazovemo“, dodao je.

INA je, na području općine Križ prisutna preko 60 godina te je kroz to razdoblje s lokalnom zajednicom izgradila iskren partnerski odnos. Na području općine Križ se odvija i nekoliko važnih projekata u segmentu istraživanja i proizvodnje nafte i plina, kao što su EOR projekt te privođenje proizvodnji bušotina Selec-1, kojom je ostvareno otkriće nafte u siječnju 2011. te Hrastilnica-3 kojom se do otkrića nafte došlo u srpnju ove godine. Nastavljajući svoju tradiciju pružanja potpore kvalitetnim projektima u sredinama u kojima djeluje, INA je podržala projekt ”Ljubav djeci prije svega”, prepoznavši njegov vrijedan doprinos kvalitetnijem životu djece s invaliditetom.Priloženi dokument