INA pozdravila jubilarnu desetu generaciju Growww pripravnika i odala priznanja NajProfesorima

  • U deset godina programa Growww, kompanija je zaposlila gotovo 700 diplomanata, a  s nova 24 pripravnika INA je i dalje vodeći hrvatski poslodavac po zapošljavanju mladih visokoobrazovanih kadrova
  • Za projekt NajProfesor/ica koji se održava osmu godinu zaredom, zaprimljena je čak 171 nominacija, a odabrana su tri najbolja profesora i najkreativnija nominacija studenta

Zagreb, 4. rujna 2019. – U Ini su danas objedinjena dva važna projekta – prvi radni dan pripravnika u sklopu Growww programa i dodjela priznanja najboljim profesorima iz STEM područja u sklopu projekta NajProfesor/ica. Potpisivanjem ugovora o radu, jednogodišnji pripravnički staž Growww u INA Grupi započela su 24 pripravnika, čime INA potvrđuje svoju titulu vodećeg hrvatskog poslodavca po zapošljavanju mladih visokoobrazovanih kadrova.

Tijekom idućih godinu dana, pripravnici će proći detaljnu poslovnu edukaciju te upoznati Inina postrojenja, dok će se njihov rad i učinkovitost nadgledati i ocjenjivati uz kontinuirano vodstvo mentora.

Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine zaželio je dobrodošlicu pripravnicima i zahvalio nagrađenim profesorima: „Ponosni smo na uspješnost Growww programa putem kojeg je u INA Grupi u proteklih 10 godina zaposleno gotovo 700 diplomanata. Drago nam je da je program prepoznat među mladima i da su dosadašnji natječaji imali odličan odaziv jer im na taj način imamo priliku pokazati da tržište rada u Hrvatskoj nudi poslove sa stimulativnim primanjima za pripravnike. Profesori često imaju presudan utjecaj na svoje učenike u njihovom odabiru karijera, zato smo ih danas nagradili i podsjetili na to koliko je važan njihov rad u oblikovanju mladih talenata i njihovih profesionalnih usmjerenja.“

„Zahvalio bih kompaniji na pruženoj prilici da sudjelujem u pripravničkom programu Growww. Vjerujem da će svi pripravnici uspješno riješiti izazovne poslovne zadatke koje će nam dati kompanija, a siguran sam da će nam uvelike pomoći to što ćemo biti pod vodstvom iskusnih stručnjaka, naših mentora. Najviše me veseli stjecanje novih znanja i vještina te pružena prilika da upoznam sve djelatnosti kompanije koja je jedna od TOP 5 Poslodavaca Partnera u Hrvatskoj.“, komentirao je pripravnik Matija Kolarec.

U sklopu projekta NajProfesor/ica koji se održava osmu godinu zaredom studenti su imali priliku nominirati profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanjem te usadili ljubav prema prirodnim znanostima u područjima matematike, fizike i kemije, nakon čega su odabrani profesori primili plaketu i novčanu nagradu od 5.000 kn. NajProfesorom za područje matematike proglašen je Marin Čalo iz III. gimnazije Split, za područje fizike priznanje je dobio Stjepan Sabolek iz Gimnazije Lucijana Vranjanina Zagreb, a za područje kemije nagrađena je Senka Čale iz Medicinske škole Bjelovar. Nagradu za najinspirativniju nominaciju je primila Dorotea Bigović, studentica Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 496 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument