INA primila nagradu „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“

INA primila nagradu „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“

Zagreb, 21. svibnja 2019. – INA je danas primila nagradu „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ za 2018. godinu u kategoriji „Primjer dobre prakse“. Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u suradnji s partnerima – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, portalom Moj Posao, Institutom za razvoj tržišta rada, Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske te uz podršku Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i ove je godine nagradio poslodavce koji su uvidjeli brojne prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom i pritom savladali uvriježene predrasude vezane za njihovo uključivanje u svijet rada.

„Primjer dobre prakse“ kategorija je poslodavaca nominiranih od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za profesionalnu rehabilitaciju, Ureda Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i samog Zavoda, koji temeljem svojih iskustava u radu ističu poslodavce koji organizacijom rada, voljom, osviještenošću i trudom osiguravaju osobama s invaliditetom sigurne i prilagođene uvjete rada te održiv i učinkovit rad.

Nagradu je Ini uručila državna tajnica Majda Burić, a član Uprave Ine Niko Dalić pritom je izjavio:„INA je društveno odgovorna kompanija, usmjerena na održivi razvoj, brigu o zdravlju i sigurnosti svojih zaposlenika te zajednice u cjelini. Imamo izgrađen sustav komunikacije sa zaposlenicima, a posebnu pažnju usmjeravamo na osjetljive skupine zaposlenika i zato nam je drago da je naš trud prepoznat. U našoj kompaniji zaposlenicima s invaliditetom prilagođavamo mjesto i uvjete rada sukladno individualnim potrebama, a sve je to dio šire strategije upravljanja raznolikošću i uključivanjem u INA Grupi. Zahvaljujemo na ovom priznanju i nastavit ćemo promicati važnost integracije osoba s invaliditetom na tržište rada i u godinama koje dolaze.“

Ono po čemu se ističu poslodavci kategorije „Primjer dobre prakse“ je inovativnost, društveno odgovorno poslovanje, razina profesionalne podrške i stručne pomoći prilikom uključivanja osoba s invaliditetom u radno okruženje, a uvjeti selekcije navedene kategorije nalažu izvrsnost u radu i individualiziran pristup prema zaposlenim osobama s invaliditetom. Poslovanje ovih tvrtki obilježeno je razvojem novih poslovnih ideja i mjera pomoću kojih prevladavaju poslovne izazove i prilagođavaju se tržišnim zahtjevima.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument