INA proširuje svoje aktivnosti u Egiptu

INA je iskoristila svoje pravo prvenstva za stjecanje 50 posto udjela na koncesiji East Yidma u Egiptu te je tako od njemačke tvrtke RWE Dea AG otkupila dodatnih 50 posto udjela i postala 100 postotni operater na ovoj koncesiji. Ovime će Inine rezerve u Egiptu biti povećane za 9 posto, dok će razina proizvodnja porasti za 17,1 posto.

Osim toga, INA je potpisala sporazum s RWE Dea Nile GmbH za sudjelovanje na istražnom području koncesije Disouq, također u Egiptu. INA će tako u ovaj projekt ući kao partner s 50 posto udjela u zadnjoj istražnoj kampanji s pripadajućim pridobivim resursima na ovoj imovini i u svakoj budućoj razradnoj koncesiji koja može biti dodijeljena u koncesiju Disouq. Ovo konkretno znači da će INA zajedno s partnerom na ovoj koncesiji početkom sljedeće godine izbušiti prvu zajedničku bušotinu, o čijim će rezultatima ovisiti daljnje aktivnosti.

Očekuje se odobrenje egipatske Vlade vezano uz spomenute transakcije.
—————————
INA sudjeluje u istraživačkim aktivnostima u Egiptu od 1989., a proizvodnja nafte započela je 1994. INA ima četiri koncesije u Zapadnoj pustinji u Egiptu, a operator je na razradnim koncesijama Sidi Rahman i Rizk koncesije East Yidma, dok na ostale tri koncesije (Ras Qattara, West Abu Gharadig i North Bahariya) nema status operatora.Priloženi dokument