INA se predstavila na 20. Svjetskom naftnom kongresu u Dohi

U Dohi (Katar) je od 04. do 08. prosinca održan 20. Svjetski naftni kongres (WPC – World Petroleum Congress), na temu „Energetska rješenja za svih – promicanje suradnje, inovacija i ulaganja“. INA – Industrija nafte, d.d. se predstavila na tom najvećem i najuglednijem skupu naftnih stručnjaka te pratećoj izložbi (World Petroleum Exhibition), koji okuplja najveće i najuglednije svjetske naftne kompanije, institucije i organizacije.

Kongres se sastojao od plenarnih sjednica, predavanja, okruglih stolova i diskusija, grupiranih u pet tematskih cjelina: Prirodni plin – energija koja čini razliku; Nove granice i tehnologije u istraživanju i proizvodnji; Od bušotine do potrošača – inovacije u preradi, transportu, tehnologijama goriva i petrokemiji; Dopunski izvori energije te Posvećenost održivosti: okoliš, društvo, gospodarstvo, obrazovanje i upravljanje. Posebnu grupu su činila ministarska predstavljanja, gdje su na visokoj razini predstavljani razvojni planovi pripadajućih zemalja.

Izložba, koja je okupila preko 500 izlagača iz čitavog svijeta, bila je podijeljena u dva dijela: Global Business Opportunities Center, izložbu predstavnika nacionalnih odbora koji čine Svjetsko vijeće za naftu te World Petroleum Exhibition, izložbenu sekciju za kompanije i njihove dobavljače usluga.

Svjetski naftni kongres, od svog utemeljenja 1933., održava se svake treće godine i ovo je prvi put da je održan na Srednjem Istoku. Ovogodišnji Kongres okupio je više od 5500 sudionika, te kroz program obuhvatio sve aspekte naftne industrije – od tehnoloških inovacija u istraživanju i proizvodnji nafte i plina i rafinerijskoj preradi, preko uloge prirodnog plina, obnovljivih i alternativnih izvora energije do socijalnih i ekonomski aspekata i pitanja utjecaja na okoliš.

Priloženi dokument