INA sponzor 2. Nacionalne konferencije o Društveno odgovornom poslovanju

Zagreb, 6. lipnja 2011. – Druga nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju, u organizaciji Nacionalne mreže za Društveno odgovorno poslovanje, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike  Hrvatske  prof. dr. sc.  Ive  Josipovića te Ine kao srebrnog sponzora, održana je danas u hotelu The Regent Esplanade.

Na konferenciji je bilo riječi o o dobrim praksama, inicijativama i trendovima u ovom području s ciljem razmjene znanja i zajedničkog učenja te pripreme hrvatskog gospodarstva za izazove koje donosi Europska unija.

U svom uvodnom obraćanju predsjednik Ivo Josipović istaknuo je kako društveno odgovorno poslovanje vidi kao jedan od ciljeva koje bi hrvatsko društvo trebalo prihvatiti i analizirati te da zaposlenici koji rade u tvrtkama koje primjenjuju društveno odgovorno poslovanje žive kvalitetnije, imaju bolje radne uvjete, a velike korporacije dio društveno odgovornog poslovanja integriraju u svoje poslovne planove. Društveno odgovorno poslovanje podiže uspjeh, ali i uspjeh omogućava društveno odgovorno poslovanje, rekao je predsjednik Josipović.

Na konferenciji su govorili i predstavnici Europske Komisije te europskih organizacija koje promiču društveno odgovorno poslovanje i odgovorno ulaganje. Claudia Tober, članica Upravnog odbora Eurosifa, predstavila je trendove održivog ulaganja u Europi dok se Jurgen Noack, savjetnik organizacije EuroCommerce osvrnuo na društveno odgovorno poslovanje u poslovnoj organizaciji. Maja Pokrovac, Marina Škrabalo i Mislav Omazić predstavili su rezultate prjekta Razvoja Nacionalne mreže za DOP  te Indeks DOP-a.

U zaključcima konferencije je istaknuto kako je u posljednjih sedam godina puno učinjeno na promociji i integraciji društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj, no obzirom da očekivanja sve više rastu, ciljevi se postavljaju sve više te će biti potrebno udružiti napore svih sektora u društvu kako bi se koncept proširio na zadovoljavajući način.