INA sponzor Kazališta Ulysses za sezonu 2012.

Zagreb, 1. kolovoza – INA-Industrija nafte, d.d. jedan je od sponzora Kazališta Ulysses za sezonu 2012. koja traje u periodu od 01.07.2012. do 28.08.2012. na Brijunima, a čiji je detaljan program predstavljen na jučerašnjoj konferenciji za medije na Brijunima. Drugu ovosezonsku premijeru Kazališta, “Pokojnik” Branislava Nušića predstavila je Lenka Udovički, umjetnička voditeljica Kazališta i redateljica Pokojnika, a uz nju su nazočni bili i Rade Šerbedžija, Jelisaveta Seka Sablić, Zijah Sokolović, Katarina Bistrović Darvaš, Miodrag Krivokapić i ostali sudionici glumačkog ansambla i autorskog tima predstave „Pokojnik“.

Kazalište Ulysses utemeljili su 2001. godine glumac Rade Šerbedžija i pisac Borislav Vujčić, a prva predstava bila  je Shakespeareov Kralj Lear, u režiji Lenke Udovički, s Radom Šerbedžijom u glavnoj ulozi. Tijekom sljedećih godina Kazalište Ulysses nastavilo je s prikazivanjima velikih djela svjetske dramske literature te povezivanjem umjetnika iz regije i cijeloga svijeta. Predstava Kralj Lear  igra i dalje te će ove godine biti prikazana 10., 11. i 12. kolovoza, a okupila je umjetnike iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Velike Britanije, SAD-a i Ukrajine.

Kroz svoj program donacija i sponzorstva, INA izdvaja značajna sredstva za kulturne projekte te gotovo da nema važnije institucije, udruge ili kulturnog događaja koji ne podupire. Kao rezultat toga, INA se danas može pohvaliti dugogodišnjim partnerstvom s najvećim kulturnim ustanovama u Hrvatskoj, čiji je sada dio i Kazalište Ulysses.Priloženi dokument