INA sponzor Olimpijskog festivala dječjih vrtića PGŽ

Zagreb, 9. svibnja–  U prostorijama dječjeg vrtića „Zlatna ribica” iz Kostrene danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen ovogodišnji, 12. po redu, Olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije, čiji je generalni sponzor INA- Industrija nafte, d.d.  Prisutni na konferenciji bili su načelnik Općine Kostrena Miroslav Uljan, ravnateljica DV „Zlatna ribica“ Ingrid Lončarić i koordinator ovogodišnjeg Festivala Sergio  de Privitellio te predstavnik Ine, direktor Rafinerije nafte Rijeka Igor Šepića. Govornici su naglasili važnost izgradnje duha olimpizma kod djece i najmlađih, kao i važnost odgoja kroz sport.

Obraćajući se prisutnima, Šepić je izrazio zadovoljstvo Ininim sudjelovanjem na ovom projektu koji uključuje veliki broj vrtića iz Županije te djeci pruža nezaboravnu priliku za druženje uz sport. „Iznimno mi je drago da je naša suradnja s DV „Zlatna ribica” nastavljen na ovom hvalevrijednom projektu koji djeci daje priliku da okušaju svoju spretnost u sportu te provedu cijeli dan u veselom druženju sa svojim vršnjacima.” Naglasio je Ininu predanost partnerstvu s onim institucijama i projektima koji za cilj imaju dobrobit mladih i djece, a pogotovo na riječkom području s obzirom na Ininu stoljetnu prisutnost u toj lokalnoj zajednici.

Festival će se  održati e u nedjelju 12. svibnja na igralištu NK „Pomorac” u Kostreni i okupit će 13 vrtića Primorsko goranske županije iz Opatije, Matulja,Rijeke, Grobnika, Bakra, Kostrene, Kraljevice, Krka, Cresa, Delnica, Crikvenice, Novog Vinodolskog i Raba. Ukupno je uključeno 520 djece, odnosno  40 djece iz svakog vrtića koji će se natjecati u pet  disciplina: nogomet, skok u dalj , bacanje loptice  u dalj, trčanje na 50 metara i štafeta  4 x 25 metara.Priloženi dokument