INA sponzor premijere baleta „Grk Zorba“ na Splitskom ljetu

Split, 04. kolovoza – Pod Ininim pokroviteljstvom sinoć je na Splitskom ljetu premijerno izveden balet „Grk Zorba“, autora Mikisa Theodorakisa, u koreografiji Istvána Herczoga. Predstavu je izveo baletni ansambl Splitskog ljeta, dok je zborom i orkestrom HNK u Splitu ravnao dirigent Hari Zlodre.

Svečanoj premijeri, kao Inin predstavnik, nazočio je predsjednik Uprave Zoltán Áldott, koji je tom prilikom izjavio: „Jako sam uživao u baletu „Grk Zorba“, odnosno izvrsnoj izvedbi Baletnog ansambla Splitskog ljeta. Drago mi je da je INA podržala večerašnju premijeru, odnosno sponzorski pomogla Splitsko ljeto, festival koji ima dugu tradiciju i važno mjesto u hrvatskoj kulturi. Dio je to naših ukupnih nastojanja da ulažemo u kulturu i potpomognemo vrijedne kulturne projekte i institucije“.

Splitsko ljeto utemeljeno je 1954. godine i jedno je od najznačajnijih i najuglednijih hrvatskih festivala. Ljetni festival opere, drame, plesa i glazbe, uz vlastitu produkciju HNK Split , ugošćuje brojne glazbene, scenske, plesne izvedbe iz zemlje i inozemstva. Najboljim predstavama u glazbi i drami dodjeljuje se nagrada Judita. INA je sa zadovoljstvom prihvatila da, pokroviteljstvom nad premijerom baleta „Grk Zorba“, pridonese kulturnoj i turističkoj ponudi Splita, nastavljajući time dugogodišnju uspješnu suradnju s HNK Split.Priloženi dokument