INA sudjelovala u završnici EBEC natjecanja

Jučer je, s početkom u 19 sati u hotelu Dubrovniku u Zagrebu, održano svečano uručenje nagrada pobjednicima završnice europskog BEST inženjerskog natjecanja EBEC (European BEST Engineering Competition) u organizaciji studentske udruge BEST Zagreb. Na završnici se natjecalo 96 studenata iz cijele Europe, koji su svoje sudjelovanje u finalu osigurali kroz pobjede u prva dva kruga natjecanja između ukupno 5000 prijavljenih studenata. Studentima su u završnici natjecanja koje se održavalo od 01. do 06. kolovoza na Fakultetu elektrotehnike i računarstva predstavljeni zadaci od strane kompanija koje su sudjelovale u natjecanju nakon čega su studenti predstavljali svoja rješenja postavljenih zadataka.

U sklopu zadatka kojeg je INA natjecateljima predstavila 06. kolovoza, 48 studenata podijeljenih u timove trebali su predložiti planove za kratkotrajno i srednjoročno razdoblje smanjenja emisije ugljičnog dioksida iz rafinerije te pripremiti desetominutnu prezentaciju svog rješenja ovog problema. Prvo mjesto pripalo je timu iz Slovenije, drugo timu iz Turske, dok je treće mjesto osvojio tim iz Španjolske.

EBEC natjecanje održano je pod pokroviteljstvom UNESCO-a, Ureda Predsjednika, Ureda Gradonačelnika Grada Zagreba te predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, a sudjelovanje Ine predstavlja još jedan korak u Ininoj inicijativi približavanja studentskoj populaciji i produbljivanju suradnje sa studentskom udrugom BEST. Inicijative i programe kompanije usmjerene na studente prepoznali su i oni sami te je tako INA i ove godine ponosni nositelj  nagrade  Zlatni indeks u čak šest kategorija.Priloženi dokument