INA svečano obilježila opsežan projekt modernizacije maloprodajne mreže

VODNJAN, 10. lipnja 2011. – na konferenciji za novinare održanoj na Ininoj benzinskoj postaji Galižana Zapad, predsjednik Uprave Ine g. Zoltán Áldott i izvršni direktor za trgovinu na malo g. Darko Markotić, svečano su predstavili opsežan program modernizacije Inine maloprodajne mreže.

Do kraja 2011. godine INA će modernizirati 50-ak postaja s naglaskom na novi vizualni identitet (tzv. Plavi koncept) koji je upravo i predstavljen na moderniziranoj benzinskoj postaji Galižana – zapad. Osim visokokvalitetne ponude novih CLASS goriva i novog izgleda benzinskih postaja modernizacija podrazumijeva dodatna unaprjeđenja u smislu visoke razine tehničke opremljenosti benzinskih postaja te unapređenja usluga poput uvođenja bežičnog interneta, proširenje gastro ponude, dodatne ponude u asortimanu i još veće uslužnosti zaposlenika s ciljem da Inina prodajna mjesta budu još ugodnija mjesta kupnje. U 2010. godini kapitalna ulaganja iznosila su 52 milijuna kuna, u odnosu na 47 milijuna kuna u 2009. godini, od čega je od većih projekata važno istaknuti novo izgrađene benzinske postaje Galižana – Istok i Galižana – Zapad.

U projekt modernizacije u narednim godinama INA planira uložiti više stotina milijuna kuna, dok se samo u 2011. godini namjerava uložiti gotovo 200 milijuna kuna.
„Trgovina na malo izuzetno je važan dio Ine koji doprinosi ukupnoj uspješnosti kompanije. Posebno mi je drago istaknuti da su se nakon financijske stabilizacije kompanije i ujedno s dovršenjem kapitalnih ulaganja u istraživanje i proizvodnju i modernizaciju rafinerija stvoriti uvjeti za snažnije investicije u maloprodaju. Već smo modernizacijom rafinerija dobili vrhunske proizvode EURO V, a s dodatnim ulaganjima vjerujem da ćemo znatno ojačati  i zadržati vodeću Ininu poziciju na domaćem maloprodajnom tržištu“-istaknuo je predsjednik Uprave Ine g. Zoltan Áldott.

O konkretnim planovima u modernizaciji govorio je g. Darko Markotić, Inin izvršni direktor za Trgovinu na malo.
„Do kraja 2011. godine modernizirat ćemo oko 50 benzinskih postaja. Cilj nam je da potrošači prepoznaju Inine benzinske postaje kao ugodna mjesta kupnje. U tom smislu, jedan od temelja nove strategije Ine na maloprodajnom tržištu je preuređenje benzinskih postaja, vrhunska ponuda goriva i usluge po najvišim europskim standardima. Intenzivno se radi i s vlastitim zaposlenicima. Pokrenute su radionice i treninzi, motivira ih se ostvarenjem boljih rezultata i usmjerava na kupca. Kupci najčešće kroz maloprodaju i doživljavaju cijelu Inu, stoga su naši zaposlenici i njihov rad ključni dio ovog procesa“.
Prvim dvama kupcima koji su se zatekli na benzinskoj postaji, INA je osigurala besplatno gorivo dok su im g. Áldott i g. Markotić  pomogli utočiti gorivo.

Do sada se rekonstruiralo i obnovilo 13 benzinskih postaja: Novi Marof istok i zapad, Zagreb Špansko, Zagreb Resnik, Novska sjever i jug, Split Visoka- sjever, a u tijeku je obnova Zir istok i zapad te Brinje istok i zapad. Započela je rekonstrukcija još šest benzinskih postaja Gradna sjever i jug, Jakovlje istok i zapad, Kozjak sjever i jug te kapitalna rekonstrukcije tri benzinske postaje: Karlovac – Smičiklasova, Split – Smokovik i Biograd na moru.

Inine benzinske postaje Galižana istok i zapad nalaze se na autocesti A9, odnosno Istarskom ipsilonu, na dionici od Pule prema Vodnjanu, oko 2 km od Pule. Uz goriva europske kvalitete kao što su nova Inina Class goriva te Eurosuper BS 98, na postaji se možete opskrbiti i autoplinom te mazivima. Benzinske postaje Galižana iznimno su dobro opremljene bogatim asortimanom robe široke potrošnje, a možete se poslužiti i samouslužnim aparatom za kavu ili predahnuti u autobaru koji se nalazi u sklopu benzinske postaje. Radno vrijeme benzinske postaje Galižana – Istok je non – stop dok je benzinska postaja Galižana – zapad otvorena od 6 do 22 sata.Priloženi dokument