INA traži nove partnere u maloprodajnom poslovanju

  • Nakon uspjeha pilot faze, INA traži nove partnere za upravljanje benzinskim postajama
  • Prilika za sve poduzetnike da ostvare uspješno poslovanje uz podršku Ine

Zagreb, 16. srpnja 2014.– Temeljem uspjeha pilot faze, INA nastavlja s projektom i traži nove partnere za upravljanje Ininim benzinskim postajama.

Komentirajući nastavak projekta, g. Darko Markotić, Inin izvršni direktor za Trgovinu na malo, rekao je „Kada smo prošle godine odlučili pokrenuti pilot fazu projekta, u Ini smo bili uvjereni u njegov uspjeh jer je to model iskušan od strane vodećih svjetskih naftnih kompanija i predstavlja jednu od najboljih praksi u industriji kada govorimo o maloprodajnom poslovanju. Zadovoljstvo mi je, stoga, vidjeti njegov nastavak, odnosno proširenje na dodatne benzinske postaje u našoj maloprodajnoj mreži. Očekujemo kako će i novi natječaj, baš kao i onaj od prošle godine, privući veliki broj zainteresiranih kandidata s poduzetničkim duhom i željom da upravljaju svojim poslom uz pomoć Ine, koja je lider na maloprodajnom tržištu u Hrvatskoj. Posebno želimo ohrabriti Inine zaposlenike da se okušaju u ovom modelu jer zahvaljujući svom poznavanju Ininog sustava i rada benzinske postaje, oni čine idealne kandidate. INA će, baš kao u pilot fazi, osigurati svu potrebnu pomoć odabranim kandidatima, kako u osnivanju tvrtke, tako i organiziranju poslovanja na njihovim postajama“.

U ovom operativnom modelu kompanija zadržava vlasništvo nad svom maloprodajnom imovinom uključujući koncesiju, imovinu, objekte, infrastrukturu i robu, dok poduzetnik upravlja tim resursima, kao i svojim timom na benzinskoj postaji,  za naknadu dogovorenu s Inom. Uobičajena je to praksa u maloprodajnom poslovanju vodećih svjetskih naftnih kompanija koja ne podrazumijeva izdvajanje maloprodajnog poslovanja, a INA ga je odlučila uvesti na dio svoje maloprodajne mreže s ciljem osiguranja daljnjeg razvoja i dugoročne održivosti maloprodajnog poslovanja.

Pozvani da se prijave su svi kandidati s poduzetničkim duhom i željom da izgrade svoj biznis i budu naši partneri, pri tom dajući poticaj razvoju poduzetništva u Hrvatskoj. Detaljne informacije o uvjetima dostupne su na www.ina.hr/INAtrazipartnere.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 445 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument