INA treću godinu zaredom nagradila najstudentske projekte

Zagreb, 20. studenog- INA-Industrija nafte, d.d. u suradnji s Jutarnjim listom danas je organizirala svečano uručenje stipendija za Najstudentske projekte, u prostorijama EPH, Koranska 2. Ovaj projekt INA i Jutarnji list provode treću godinu zaredom s ciljem poticanja studenata na aktivno uključivanje u rad znanstvene zajednice i razvoj novih znanstvenih projekata, kao i olakšavanja njihovog školovanja.

Natječaj je, baš kao i u protekle dvije godine, doživio golem odaziv s mnoštvom prijavljenih autorskih radova stručnog ili znanstvenog karaktera iz područja kemije, kemijskog inženjerstva, procesnog strojarstva, energetike, zaštite okoliša, automatizacije industrijskih postrojenja i informacijsko-komunikacijske tehnologije. Pozvani da se prijave na natječaj bili su studenti Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu te Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu. Autori najprojekata nagrađeni su s jednogodišnjom stipendijom, kao i stručnim usavršavanjem u Ini u trajanju od 30 dana.

Stručna komisija ovogodišnjeg natječaja bila je u sastavu prof. dr. sc. Gordan Bedeković, prodekan za nastavu i studente Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu,  prof. dr. sc. Bruno Zelić, prodekan za nastavu Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, prof. dr. sc. Senka Gudić, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu i prof. dr. sc. Mislav Grgić, prodekan za znanost Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. U radu komisije također su sudjelovali predstavnici Ine i Jutarnjeg lista.

Ines Penava s Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu dobitnica je godišnje stipendije u iznosu od 17.000 kuna za projekt kojim se pokazuje kako ispuštanje nepročišćenih otpadnih voda opterećenih kadmijem u prirodne prijamnike (vodotoke, mora) može izazvati niz nepovoljnih učinaka na okoliš, uključujući potencijalno štetno djelovanje na zdravlje ljudi.

Obraćajući se prisutnima na dodjeli, Marina Burazer, direktorica Sektora korporativnih komunikacije Ine izrazila je zadovoljstvo uspješnim natječajem i spremnošću mladih talenata da se odazovu pozivu na suradnju. „Nama, kao pokroviteljima i jednom od inicijatora projekta neizmjerno je drago vidjeti kako su mladi talenti spremno odgovorili na naš poziv za suradnjom jer  važnost Inine potpore nije samo izražena u novčanoj vrijednosti nego u stvaranju povjerenja i širenju atmosfere suradnje i otvorenosti za nove ideje“ dodala je te čestitala studentima na njihovoj originalnosti, trudu i naporima koje su pokazali svojim radovima.

Popis ostalih dobitnika stipendije: 

Dobitnici jednogodišnje stipendije u iznosu od 12.000 kuna

  • Ante Markovina s Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu
  • David Rukavina s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu
  • Martina Pantaler s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu

Dobitnici jednogodišnje stipendije u iznosu od 7.200 kuna

  • Filip Šklebar s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu
  • Ivan Martinović s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu
  • Ivica Pavičić s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu
  • Laura Bačani s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu
  • Marin Kovačić s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu
  • Vedran Kojić s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu

Priloženi dokument