INA ulaže gotovo pola milijuna kuna u razminiravanje

  • Od minsko-eksplozivnih naprava iz Domovinskog rata bit će očišćena površina od oko 8 km2, a vrijednost radova procjenjuje se na gotovo pola milijuna kuna
  • Razminiravanje se provodi u sklopu projekta 3D seizmika Kozarice, Jamarice, Lipovljani

Zagreb, 24. veljače 2015. – Danas je započelo čišćenje terena Sisačko-moslavačke županije od zaostalih minsko-eksplozivnih naprava iz Domovinskog rata koje INA provodi u sklopu projekta 3D seizmika Kozarice, Jamarice, Lipovljani.

Zbog opasnosti od minsko-eksplozivnih naprava zaostalih iz Domovinskog rata INA će u sklopu projekta 3D seizmika Kozarice, Jamarice, Lipovljani provesti razminiravanje dijela teritorija. Tijekom 25 dana pomoću stroja za čišćenje terena, ručnog detektora metala i posebno obučenih pasa pretražit će se i očistiti teritorij na širem području grada Novske, u okolici mjesta Bair, Popovac Subocki, površine oko 8 km2, a ukupna vrijednost provedenih radova procjenjuje se na gotovo pola milijuna kuna.

Razminiravanjem terena INA će omogućiti siguran nastavak seizmičkog snimanja i provođenje aktivnosti vezanih za proizvodnju nafte i plina. Ujedno će pridonijeti kvaliteti života i sigurnosti lokalnog stanovništva, čime se ostvaruje korist za cijelu lokalnu zajednicu.

Kako bi povećala eksploataciju ugljikovodika na poljima Kozarice, Jamarice i Lipovljani, INA je krajem prošle godine pokrenula projekt 3D seizmika Kozarice, Jamarice, Lipovljani. INA ima više od dvadeset godina iskustva u području 3D seizmičkog snimanja, a radove provodi po najvišim standardima zaštite okoliša. Snimanja na terenu započela su u siječnju i trajat će do travnja.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 442 benzinske postaje u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument