INA uručila donaciju KBC-u Zagreb

  • Predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott uručio je prof.dr.sc. Hrvoju Vrčiću, sanacijskom upravitelju KBC Zagreb, donacijski ček za nabavku medicinske opreme
  • Male pacijente tom prilikom razveselio je posjet hrvatskih nogometnih reprezentativaca Darija Srne i Ivana Rakitića koji su im podijelili darove Ine i Hrvatskog nogometnog saveza 

Zagreb, 6. listopada 2015. – Inina donacija u iznosu od 150 tisuća kuna omogućit će KBC-u Zagreb nabavku prijeko potrebne medicinske opreme namijenjene boljoj skrbi pacijenata Zavoda za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju, a posjet hrvatskih nogometnih reprezentativaca Darija Srne i Ivana Rakitića osobito je razveselio male pacijente kojima su tom prilikom podijeljeni i prigodni pokloni.

G. Áldott tom je prilikom izjavio: „Ovo nije prvi put da surađujemo s KBC Zagreb i raduje me što je INA još jednom mogla doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju malih pacijenata jer smo na njih uvijek posebno osjetljivi. Našu delegaciju pojačali smo hrvatskim nogometnim reprezentativcima što je male pacijente jako razveselilo.“

„Zahvaljujem Ini što je i ovaj put prepoznala potrebu i donirala sredstva za kupnju neophodne medicinske opreme Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb. Ova donacija poboljšat će uvjete rada i omogućiti liječenje velikom broju naših pacijenata koji nam dolaze iz cijele zemlje, ali i stvoriti potencijal za daljnje širenje zdravstvenih usluga KBC-a Zagreb“, izjavio je prof.dr.sc. Hrvoje Vrčić.

Inina donacija omogućit će KBC-u Zagreb nabavku medicinskih uređaja koji omogućuju istodobno davanje različitih lijekova, a pri tom se može točno računati količina i brzina infundiranja lijeka, što je od presudne važnosti u procesu liječenja onkološko-hematoloških bolesnika. Ovi uređaji od velike su koristi teško oboljeloj djeci koja primaju i po sedam-osam vrsta citostatika tijekom liječenja malignih bolesti, te djeci nakon transplantacije koštane srži, kada su posve ovisna o parenteralnoj nadoknadi tekućine, prehrane i lijekova. Ovaj Zavod predstavlja jedino mjesto u Republici Hrvatskoj gdje se provodi alogenična transplantacija koštane srži (tj. davatelj i primatelj su različite osobe) te se s godinama sve više povećavaju potrebe za ovakvim oblikom liječenja.
Pomaganje zajednici u kojoj kompanija djeluje u samoj je srži Ininog poslovanja te će se kompanija ovakvim apelima sigurno odazivati i u budućnosti kako bi djeci, ali i odraslima, pomogla onda kad im je to najpotrebnije.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 441 benzinske postaje u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr
Priloženi dokument