INA uručila donaciju Klinici za dječje bolesti Zagreb

  • Donacija u iznosu od 86.000 kuna namijenjena je za nabavku aparata „Sahara“ koji je potreban pri transplantaciji matičnih stanica
  • Ova je treća u nizu od šest donacija koje će INA uručiti pedijatrijskim odjelima diljem Hrvatske
  • Djecu razveselili poznati glumci Igor Mešin i Rene Bitorajac i košarkaši KK Cedevita

Zagreb, 25. studenog 2016. – Inina donacija u iznosu od 86.000 kuna koju je prim. Nedi Striber dr. med., zamjenici ravnatelja Klinike, uručio g. Niko Dalić, član Uprave Ine, omogućit će Zavodu za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb nabavku aparata „Sahara“ za potrebe transplantacije autolognih perifernih hematopoetskih matičnih stanica kod pacijenata. Djecu su razveselili i košarkaši KK Cedevita i poznati glumci Igor Mešin i Rene Bitorajac koji su im u posjet u bolnicu stigli s prigodnim poklonima.

G. Dalić tom je prilikom izjavio: „Ovo nije prvi put da smo u Klaićevoj te me veseli što je INA i ovom prilikom mogla doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju najmlađih pacijenata koji se hrabro bore protiv ozbiljnih bolesti. INA kao društveno odgovorna tvrtka uvijek nastoji pomoći zajednici u kojoj posluje te je ovo je treća u nizu od šest donacija koje je smo pripremili za pedijatrijske odjele diljem Hrvatske.“
„Zahvaljujemo Ini što nas je i ove godine, kao što to tradicionalno čini, popratila u svom humanitarnom djelovanju. Ovom vrijednom donacijom i kupnjom aparata „Sahara“ poboljšat će se uvjeti i kvaliteta transplantacije matičnih stanica, čime ćemo, uvjerena sam, postizati još bolje rezultate i pospješiti liječenje naših najtežih, malih bolesnika“, izjavila je prim. Neda Striber dr. med., zamjenica ravnatelja.
Klinika za dječje bolesti Zagreb (popularno zvana “Dječja bolnica” ili “Klaićeva”) po svojem je ustroju i ulozi središnja i jedinstvena ustanova za zdravstvenu skrb za djecu i adolescente u Hrvatskoj. “Klaićeva” je ujedno i najveća dječja bolnička ustanova u Hrvatskoj: u godini se u bolnici hospitalizira više od 11.500 bolesnika i obavi više od milijun medicinskih postupaka, a kroz ambulante poliklinike godišnje prođe 230.000 bolesnika.

Napomena za potpis fotografija:
Foto: Borna Filić/Pixsell
O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR         
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument