INA uručila donaciju Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek

  • Donacija u iznosu od 150 tisuća kuna namijenjena je za nabavku uređaja potrebnih za rad Klinike za pedijatriju
  • Ova je zadnja u nizu od šest donacija pedijatrijskim odjelima diljem Hrvatske

Osijek, 9. prosinca 2016. – Inina donacija u iznosu od 150 tisuća kuna koju je doc.dr.sc. Željku Zubčiću, dr. med., ravnatelju Kliničkog bolničkog centra, uručio g. Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, omogućit će KBC-u Osijek nabavku sustava za terapiju visokim protokom putem nosne kanile „High Flow“. Male pacijente posebno je razveselio posjet članova benda Opća Opasnost koji su im tom prilikom podijelili prigodne poklone. Ovom donacijom INA je zaokružila niz od šest donacija za pedijatrijske odjele diljem Hrvatske koje je tijekom studenog i prosinca posjetila zajedno s partnerima.

G. Áldott tom je prilikom izjavio: „Raduje što smo još jednom mogli doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju malih pacijenata jer smo na njih uvijek posebno osjetljivi. Pomaganje zajednici u kojoj djelujemo u samoj je srži Ininog poslovanja, a ovom donacijom zaključili smo niz od šest donacija pedijatrijskim odjelima koje je INA uručila tijekom studenog i prosinca kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije.“

„Doniranim sredstvima kupili smo Sustav za terapiju visokim protokom putem nosne kanile „High Flow“ koji služi kao potpora disanju novorođene djece, kao i dva aparata za pulmološku dijagnostiku. Na ovaj način proširit ćemo dijagnostičke metode koje se koriste kod pacijenata oboljelih od bolesti dišnih sustava te ćemo osigurati i bolje uvjete liječenja najosjetljivije skupine bolesnika. Svaka nam je donacija dobrodošla, a briga o najmanjima i najslabijima je prioritet svakog zdravog i prosperitetnog društva. Hvala Ini na ovoj humanoj gesti“, izjavio je g. Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek.

fotografija: Marko Mrkonjić/Pixsell

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR         

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr