INA uručila donaciju Klinici za plućne bolesti KBC-a Zagreb

  • Ova je prva u nizu od sedam donacija koje će INA do kraja godine uručiti bolnicama diljem Hrvatske
  • Donacija u iznosu od 120 tisuća kuna namijenjena je nabavci novog kompleta klimatizera multisplit sustava

Zagreb, 6. rujna 2017. – Inina donacija u iznosu od 120 tisuća kuna koju je prof.dr.sc. Anti Ćorušiću, ravnatelju Kliničkog bolničkog centra, uručio g. Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, omogućit će KBC-u Zagreb zamjenu dotrajalog sustava klimatizacije u Klinici za plućne bolesti Jordanovac. Osim ove, INA je pripremila donacije za još šest bolnica diljem Hrvatske koje će uručiti do kraja godine.

G. Áldott tom je prilikom izjavio: „Suradnja s KBC Zagreb na neki način je postala tradicija te me veseli što je INA i ovom prilikom doprinijela boljim uvjetima rada i liječenja na Klinici Jordanovac gdje se brinu o pacijentima iz cijele Hrvatske. Pomaganje zajednici u kojoj djelujemo u samoj je srži Ininog poslovanja, a ovo je prva od sedam donacija bolnicama koje će INA uručiti do kraja godine kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije.“

„KBC-u Zagreb pacijent je u središtu pažnje, tako da iskreno zahvaljujemo Ini na zaista vrijednoj i korisnoj donaciji koja će značajno doprinijeti poboljšanju uvjeta u kojima se liječe naši pacijenti“, izjavo je g. Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

Akademik Miroslav Samaržija, dr. med., specijalist internist, pulmolog; predstojnik Klinike za plućne bolesti KBC-a Zagreb, dodao je: „Adekvatna klimatizacija prostora  je od izuzetnog značaja za pacijente koji boluju od respiratornih bolesti pa će ova donacija doprinijeti boljem liječenju i bržem oporavku teških bolesnika. Upravo iz tih razloga su klimatizirani prostori intenzivnog i postintenzivnog liječenja te hitnog prijama bolesnika.“

fotografija: Igor Šoban/PIXSELL

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument