INA uručila donaciju Općoj bolnici Bjelovar

Zagreb, 6. rujna 2018. – INA je danas svečano uručila donaciju Općoj bolnici Bjelovar u iznosu od 20.000 kuna koju je ravnatelju bolnice, dr. med, specijalistu opće kirurgije, subspecijalistu  traumatologije i ortopedije Alli Allouchu uručila gđa Angelika Brnada, direktorica Održivog razvoja i ZZSO-a u Ini. Svečanom uručenju pridružio se i gimnastičar Filip Ude, a donirana sredstva će biti iskorištena za opremanje Odjela za ginekologiju i opstetriciju s ginekološkim stolom za osobe s posebnim potrebama. INA iz godine u godinu priprema donacije za bolnice diljem Hrvatske, a samo u ovoj godini opremit će njih 8.

Prilikom uručenja donacije gđa Brnada je izjavila: „Kao direktorici održivog razvoja izuzetno mi je važan društveni razvitak na svim poljima i zato mi je drago što ćemo donacijom ginekološkog stola za osobe s posebnim potrebama dodatno olakšati ženama kojima je to potrebno i pružiti im sigurnu i ugodnu okolinu. Ono što me posebno veseli je činjenica da su se u ovu donaciju uključili i naši interni i eksterni dionici putem rješavanja ankete o najvažnijim temama iz područja održivosti gdje smo utvrdili kako su zaštita zdravlja i sigurnost među temama od posebnog značaja. Anketa je bila humanitarnog karaktera – INA za svaku ispunjenu anketu predvidjela određeni iznos, a tako prikupljena sredstva danas su omogućila ovu donaciju.“

„Zahvaljujemo Ini na donaciji ginekološkog stola koji će podići standard zdravstvenih usluga za pacijente s posebnim potrebama u Općoj bolnici Bjelovar. Posebno je važno naglasiti da dok vlada negativna percepcija o zdravstvenom sustavu, ima onih koji sa srcem i dušom pomažu sustavu. Na taj način pokazuju svoju humanost i veličinu te iskazuju solidarnost i pružaju pomoć onima kojima je potrebno“, izjavio je ravnatelj bolnice g. Allouch.

Naš proslavljeni gimnastičar Filip Ude, koji je i sam nedavno postao otac, izjavio je: „Ponosan sam što danas mogu uveličati ovu prigodu. Nedavno sam postao otac pa znam koliko je važno za žene da imaju odgovarajuću ginekološku skrb. Kao sportašu zdravlje mi je izuzetno bitno i drago mi je što INA i o tome vodi računa.“

Opća bolnica Bjelovar značajna je regionalna ustanova i jedina bolnica na području Bjelovarsko–bilogorske županije za liječenje akutnih bolesti. Bolnica kroz godinu primi više od 25.000 pacijenata, od čega Odjel za ginekologiju i opstetriciju godišnje posjeti 1.200 pacijentica s posebnim potrebama.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 496 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument