INA uručila donaciju Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku

Zagreb, 26. studenog 2018. – INA je danas Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku svečano uručila donaciju. Donaciju u iznosu od 100.000 kuna ravnatelju bolnice mr. sc. Tomislavu Dujmenoviću uručio je Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak, a donirana sredstva će biti iskorištena za nabavu nove Stanice za centralni nadzor u Jedinici intenzivnog liječenja na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Svečanom uručenju prisustvovao je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, a obilasku odjela dječje kirurgije i pedijatrije pridružili su se atletičarka Sara Kolak te predstavnici hrvatske vaterpolske reprezentacije, koji su razveselili male pacijente i podijelili im poklone. Ovo je treća godina zaredom da INA donira sredstva sisačkoj bolnici, a uz Sisak, ove godine INA pomaže još sedam hrvatskih bolnica.

Direktor Rafinerije nafte Sisak Damir Butković izjavio je: „Ponosan sam što ponovno možemo pomoći u podizanju standarda u skrbi i liječenju naših sugrađana. Područje Siska za nas ima poseban značaj, a donacija bolnici samo je jedan od načina na koji se trudimo biti aktivan član lokalne zajednice i uključivati se u projekte koji pridonose razvoju i dobrobiti grada i okolice.“

Ravnatelj bolnice mr. sc. Tomislav Dujmenović izjavio je:„S obzirom na područje koje naša bolnica pokriva, imamo veliku potrebu za obnavljanjem stare, ali i nabavkom nove opreme. Donacijom sredstava bolnica i odjel za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje dobit će novi uređaj, koji će pomoći u praćenju vitalnih funkcija bolesnika. Zahvaljujem Ini u ime pacijenata i zaposlenika bolnice što je i ovaj put pokazala veliko srce za grad Sisak i sisačku bolnicu.“

Opća bolnica Dr. Ivo Pedišić raspoređena je na tri lokacije u dva grada – Sisku i Petrinji. Nova stanica za centralni nadzor bit će smještena u Jedinici intenzivnog liječenja na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje u Sisku te će omogućiti kontinuirani nadzor svih vitalnih funkcija pacijenta na jednom mjestu, kao i praćenje oporavka.

Foto: Pixsell/Nikola Čutuk

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument