INA uručila donaciju Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod

Zagreb, 11. svibnja 2018. – Inina donacija u iznosu od 100.000 kuna koju je prim. Josipu Samardžiću, dr. med., ravnatelju Opće bolnice Slavonski Brod, uručio g. Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, omogućit će uređenje Odjela za pedijatriju Opće bolnice Slavonski Brod. Ovo je samo jedna u nizu donacija koje INA svake godine priprema za bolnice diljem Hrvatske. Uručenju donacije prisustvovali su i članovi grupe Opća Opasnost, koji su posjetili Odjel za pedijatriju i razveselili djecu prigodnim poklonima.

G. Áldott tom je prilikom izjavio: Napori koje liječnici i osoblje bolnice svakoga dana ulažu u svoj posao nemjerljivi su i sretan sam što je INA mogla barem malo pomoći i dati svoj doprinos liječenju najmlađih pacijenata uređenjem Odjela za pedijatriju. Uvijek nastojimo pomoći zajednici u kojoj poslujemo te je ovo samo jedna u nizu donacija koje svake godine pripremamo za bolnice u Hrvatskoj.“

Primarius Samardžić zahvalio je Ini što je prepoznala potrebe bolnice: „Sam Odjel pedijatrije nositelj je počasnog naziva „Odjel prijatelj djece“, a godišnje se ovdje obavi preko 31.000 obrada bolničkih i polikliničko-konzilijarnih pacijenata. S obzirom na to da osoblje Odjela ulaže maksimalne napore kako bi se svakom djetetu i roditelju izašlo u susret, Inina donacija nam puno znači jer će omogućiti poboljšanje uvjeta osiguranja zdravstvene zaštite naših najmlađih pacijenta.“

Opća bolnica „Dr. Josip Benčević“ zdravstvena je ustanova s dugogodišnjom tradicijom koja je u travnju obilježila 120. obljetnicu rada. Trenutno bolnica pruža zdravstvenu zaštitu za preko 158.000 stanovnika iz domicilnog područja, a budući da se radi o bolnici II. kategorije,  gravitiraju joj pacijenti i drugih županija, ali i BiH.

Istoga dana, otvoreno je novo Inino maloprodajno mjesto INA Grupe u Brodu, u Bosni i Hercegovini, na magistralnoj cesti M17. INA Grupa upravlja najvećom moderniziranom maloprodajnom mrežom u regiji koju kontinuirano razvija kroz kapitalna ulaganja te unapređenjem kvalitete usluga u skladu s potrebama kupaca. Na novom maloprodajnom mjestu u Brodu kupcima se, osim visokokvalitetnih goriva, nude i dodatne usluge u skladu s najmodernijim standardima u maloprodajnoj industriji, poput koncepta Fresh Cornera i prostranog prostora za parkiranje.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument