INA uz WRC Croatia Rally 2022 i vozače Viliama Prodana i Juraja Šebalja

  • INA ponovno uz svjetski automobilistički spektakl u Hrvatskoj
  • Zagrijavanje za obožavatelje kreće na Ini već od 28. veljače, kada u sklopu nagradne igre imaju priliku osvojiti atraktivne automobile i ostale nagrade
  • INA daje podršku aktualnom prvaku Hrvatske u reliju Viliamu Prodanu, koji će se natjecati na WRC Croatia Rallyju 2022, te nastavlja suradnju s Jurajem Šebaljom

 Zagreb, 16. veljače 2022. – Drugu godinu zaredom Hrvatska ugošćuje utrku svjetskog prvenstva u reliju.  WRC Croatia Rally 2022 održat će se od 21. do 24. travnja, a zagrijavanje je započelo ispred upravne zgrade Ine u Zagrebu, gdje je predstavljen nastavak suradnje Ine i organizatora utrke.

Prošlogodišnji WRC Croatia Rally 2021 bio je iznimno uspješan. Okupio je velik broj gledatelja kraj staza, a napeta završnica, u kojoj je pobjednik odlučen u posljednjem zavoju, prenosila se na televizijama u 150 zemalja širom svijeta. Taj je događaj snažno pridonio imidžu Hrvatske kao vrhunske turističke i sportske destinacije, a INA je još jednom pokazala da je veliki prijatelj sporta i podrška zajednicama u kojima djeluje.

Kompanija će ponovno biti uz ovogodišnji svjetski automobilistički spektakl, a predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon zahvalio je organizatorima: „INA je ponovno uz WRC Croatia Rally koji nije samo sportski događaj nego i globalni spektakl usko povezan s našom industrijom. Kao vodeća kompanija na tržištu pouzdan smo partner ne samo sportu nego i cijelom gospodarstvu te našim kupcima, za koje uvijek idemo korak dalje i osiguravamo za njih vrhunska goriva, proizvode i uslugu. Želim svima puno uspjeha, a posebno našem prvaku Viliamu!”

Uz podršku Ine u natjecanje s najboljima ponovno će i Viliam Prodan, profesionalni vozač relija s više od 15 godina dugom automobilističkog karijerom. Prošle godine okitio se naslovom prvaka Hrvatske te nastupio u utrci WRC Monte Carlo 2021. Na utrci u Hrvatskoj nije imao sreće s automobilom te je morao odustati zbog kvara. „Velika mi je čast ponovno voziti uz najbolje u sklopu WRC Croatia Rally. Posebno želim zahvaliti Ini što me i ove godine podržava. Sad treba zasukati rukave, dobro se koncentrirati i pripremiti automobil za reli. Ako se sve dobro poklopi, vjerujem da možemo do dobre pozicije u našoj kategoriji!”

Prošlogodišnji dolazak WRC-a u Hrvatsku proglašen je najvećim uspjehom hrvatskog automobilizma, a ponovno uvrštavanje u raspored svjetskog prvenstva potvrda je da su organizatori odradili dobar posao.  Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia Rally 2022, zahvalio je na podršci partnera koji su omogućili ovaj adrenalinski spektakl: „S velikim ponosom i uzbuđenjem u Hrvatsku ponovo dovodimo jedan od najvećih sportskih događaja, i to zahvaljujući podršci Vlade Republike Hrvatske, Grada Zagreba, županija, Ine te ostalih sponzora i partnera. Očekuje nas puno fantastičnih uzbuđenja za sve generacije. Osim nastupa najboljih svjetskih vozača relija i promocije automoto sporta, posebno veseli što će slike naše prelijepe zemlje ponovno obići svijet!”

Marin Frčko, zamjenik predsjednika organizacijskog odbora WRC Croatia Rally 2022, osvrnuo se na uspješnu suradnju s Inom: „Drago nam je što je INA kao jedan od najvažnijih partnera među prvima prepoznala važnost ovog sportskog događaja koji je u svijetu među top 20 najgledanijih i ima snažan utjecaj na hrvatsko gospodarstvo. INA je na neki način i sudomaćin uzimajući u obzir prostor koji je ustupila za servisni park. Očekuje nas nezaboravan oktanski tjedan, vidimo se 21. travnja na startu u Zagrebu!”

Uzbuđenje nije skrivao ni Juraj Šebalj, jedanaesterostruki prvak Hrvatske u reliju i Inin dugogodišnji ambasador: „Ovo je odlična stvar za Hrvatsku i za automobilizam! Na jednom mjestu okuplja se krema automobilističkog svijeta i jedni od drugih možemo puno naučiti. Očekujem da će ova godina biti još bolja i da će gledatelji uživati. Ja, naravno, navijam za Viliama, ali želim svu sreću i ostalim vozačima jer neće biti lako!“

Atraktivni brzinski ispiti u sklopu WRC Croatia Rally 2022 vozit će se na trasi dugačkoj 300 kilometara, ovoga puta u pet hrvatskih županija – Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Primorsko-goranskoj i Varaždinskoj. Zagrijavanje za obožavatelje počinje 28. veljače na Ini, koja će organizirati nagradnu igru za kupce u kojoj će imati priliku osvojiti odlične nagrade – dva vrijedna automobila Suzuki S-Cross te ostale atraktivne nagrade. Ljubitelji adrenalina uskoro će moći pronaći i ekskluzivne prigodne suvenire na odabranim maloprodajnim mjestima Ine, a gledatelji će se imati priliku okrijepiti bogatom ponudom iz Fresh Corner kućica koje će biti postavljene na nekima od lokacija staza relija.

 

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR

Telefon:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr