INA započela proces certificiranja za Mamforce Company

  • Priznati certifikat kvalitete kojim se kompanijama potvrđuje visoka razina kompetencija u provođenju „family friendly“ politike
  • Proces certificiranja sastoji se od audita kojim se u kompaniji ispituju radni uvjeti zaposlenih

Zagreb, 6. ožujka, 2015. – Potpisivanjem ugovora s MAMFORCE-om 3. ožujka, INA je započela proces certificiranja za „Mamforce Company“, priznati certifikat kvalitete kojim se kompanijama potvrđuje visoka razina kompetencija u provođenju „family friendly“ politike upravljanja ljudskim resursima.

Komentirajući početak suradnje s MAMFORCE-om, gđa. Vladimira Senčar Perkov, direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima u Ini, izjavila je „Kao jedan od vodećih poslodavca u zemlji, u Ini primjenjujemo suvremene metode u upravljanju našim ljudskim resursima, koji su ujedno i ogledalo kompanije. Pri tome je velika važnost posvećena upravo osiguranju radnih uvjeta koji omogućuju skladnu ravnotežu između profesionalnog i obiteljskog života, s posebnim naglaskom na roditelje s malom djecom. Iznimno nam je, stoga, drago što smo ovo naše opredjeljenje dodatno naglasili i ulaskom u proces certificiranja za Mamforce Company“.

Idejna začetnica i voditeljica projekta, Dijana Kobas Dešković, izrazila je zadovoljstvo s uključenjem još jedne vodeće kompanije: „Drago nam je da je i tvrtka INA, d.d. prepoznala prednosti uključenja u MAMFORCE inicijativu te time dodatno potvrdila svoju lidersku poziciju u promjenama koje mijenjaju ustaljene obrasce ponašanja i donose boljitak, u ovom slučaju obiteljima i zdravlju njihovih zaposlenih, ali i time i široj zajednici“.

Proces certificiranja sastoji se od audita kojim se u kompaniji ispituju zadovoljstvo i angažiranost radnika, organizacija rada, fleksibilno radno vrijeme, radni  uvjeti roditelja s malom djecom, komunikacija, „family-friendly“ politike i provedba istih od strane menadžmenta te mogućnosti daljnjeg usavršavanja, napredovanja i jednake zastupljenosti na najvišim upravljačkim pozicijama bez obzira na spol. Pokrovitelji projekta Mamforce Company su Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska gospodarska komora i Global Compact Hrvatska.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 442 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument