INA zlatni sponzor 39. Croatia Rally 2012.

INA – Industrija nafte, d.d. sudjelovala je jučer kao zlatni sponzor na svečanom otvorenju ovogodišnjeg 39-og po redu Croatia Rally-ja koji se od 24. do 26. svibnja održava u Rijeci i okolici pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, g. Ive Josipovića, a u organizaciji Auto kluba MRC Sport. Na tiskovnoj konferenciji koja je prethodila početku utrke, prisutnima su se obratili g. Tomislav Thür, izvršni direktor za korporativne poslove Ine, riječki gradonačelnik g. Vojko Obersnel, predsjednik AK MRC Sport g. Moreno Luksetić, glavni tajnik HAKS-a g. Zrinko Gregurek te vozači Juho Hanninen i Patrick Sandell,  Luca Betti i Juraj Šebalj.

„Automobilizam i INA imaju mnogo poveznica, prije svega kroz naše proizvode bez kojih je automobilizam nezamisliv, no isto tako i kroz  dugu povijest koja seže sve od osnutka ovog Rally-ja. Stoga vjerujem da će ovogodišnja suradnja svakako doprinijeti daljnjem razvoju ovog popularnog sporta“, izjavio je g. Thür. Dodao je kako je ovo sponzorstvo za Inu posebno važno jer se događa upravo na riječkom području, u zajednici čiji je INA ponosan član već gotovo 130 godina.

Nakon tiskovne konferencije, uslijedilo je svečano otvorenje utrke na riječkom Korzu, na kojem je prisustvovao i Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović.  Početak utrke startnim zastavicama zajedno su označili g. Thür i g. Obersnel. U tri dana, čak 48 timova iz 14 zemalja prijeći će gotovo 900 km po Istri, Gorskom Kotaru i Kvarneru, a hrvatske boje branit će naš najtrofejniji vozač relija Niko Pulić te Juraj Šebalj i Janos Szilagyi. Croatia Rally jedina je utrka u Hrvatskoj koja se boduje za Prvenstvo Europe. Tradicija ove najstarije auto utrke u Republici Hrvatskoj seže od 1974. godine te ima sve preduvjete da postane vodeći europski rally.Priloženi dokument