INA zlatni sponzor đurđevačke Picokijade

Đurđevac, 4. lipnja – INA-Industrija nafte, d.d. zlatni je sponzor 45. Picokijade, najstarije turističke manifestacije u kontinentalnoj Hrvatskoj, koja će se od 28. lipnja do 1. srpnja održati u Đurđevcu. Najavljeno je to, među ostalim, na danas održanoj konferenciji za medije, na kojoj je predstavljen program ovogodišnje Picokijade te glavni pokrovitelji i sponzori. Konferenciji su, među ostalima, nazočili Darko Sobota, dožupan Koprivničko-križevačke županije, Zdravko Mihevc, direktor TZ Koprivničko-križevačke županije, Slavko Gračan, predsjednik Organizacijskog odbora Picokijade, Zdravko Patačko, voditelj programskog dijela Picokijade, Vladimir Mlakar, voditelj marketinga Picokijade, te predstavnici sponzora, među kojima i, kao Inin predstavnik, Vladimir Tišljar, direktor proizvodne regije sjeverna Hrvatska.

Obraćajući se okupljenima, Vladimir Tišljar je istaknuo kako je INA Picokijadu već odavno prepoznala kao projekt od važnosti ne samo za lokalnu, već i širu zajednicu. „Riječ je o jednoj od najvećih turističkih manifestacija kontinentalne Hrvatske u očuvanju nematerijalne kulturne baštine te je INA već duži niz godina partner Picokijade.  Iznimno mi je drago da je ta tradicija nastavljena i ove godine. Rekao bih da je to, s obzirom na Ininu tradiciju potpore kvalitetnim projektima u sredinama u kojima djeluje i više desetljeća prisutnosti u ovom kraju, potpuno očekivano“, dodao je Tišljar te svim uključenima u organizaciju zaželio mnogo uspjeha u pripremama za ovogodišnju Picokijadu.

Picokijada je najznačajnija, najstarija i jedna od  najposjećenijih turističkih manifestacija u kontinentalnoj Hrvatskoj i istinski čuvar nematerijalne kulturne baštine. Središnji dio manifestacije čini scensko uprizorenje Legende o Picokima, spomena na obranu Đurđevčana od napada Turaka. Pored toga, Picokijada uključuje čitav niz kulturnih, sportskih, gastronomskih i drugih događanja, među kojima se posebice izdvaja povorka aranžiranih kola „Podravina od leta do leta“, koja na najbolji način predstavlja stare obrte i nekadašnji način života toga kraja.Priloženi dokument