INA zlatni sponzor retrospektivne izložbe Vojina Bakića

INA zlatni sponzor retrospektivne izložbe Vojina Bakića

  • Prva retrospektiva Vojina Bakića u Muzeju suvremene umjetnosti
  • Izložba otvorena 7. prosinca

Zagreb, 9. prosinca 2013. – INA-Industrija nafte d.d. zlatni je sponzor dugo očekivane i prve retrospektivne izložbe Vojina Bakića u Muzeju suvremene umjetnosti. Vojina Bakića se ubraja  među najbolje hrvatske kipare 20. stoljeća, a svjetska ga kritika svrstava i među najvažnije europske kipare modernizma. Izložba je otvorena 7. prosinca 2013.
Sponzoriranje kulturnih projekata čini važan dio Inine poslovne politike, stoga je Kompanija sa zadovoljstvom podržala ovaj projekt koji značajno pridonosi kvaliteti zagrebačkog kulturnog života. Prva retrospektivna izložba Vojina Bakića, koja publici predstavlja i dio njegova opusa koji do sada nije izlagan, će zasigurno oduševiti publiku, koja ovu izložbu ima priliku pogledati do 2. veljače 2014.
Retrospektiva u Muzeju suvremene umjetnosti želi vratiti Vojina Bakića na mjesto koje mu pripada u povijesti hrvatske i europske umjetnosti, ali i potaknuti na promišljanje našeg odnosa prema spomeničkoj baštini i društvenom sjećanju.  „Osjetljiv, diskretan i povučen, umjetnik je ‘samo’ tražio svoj put i slušao intuiciju kamo ga vodi“, izdvojila je o umjetniku kustosica izložbe Nataša Ivančević.

Izložba se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH prof. dr.sc. Ive Josipovića.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          

Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument