INA zlatni sponzor stručno-znanstvenog simpozija GOMA

  • Otvoren 46. međunarodni stručno-znanstveni simpozij GOMA
  • Simpozij i ove godine okuplja veliki broj stručnjaka iz zemlje i inozemstva, uključujući i Inine stručnjake za goriva i maziva

Zagreb, 16. listopada 2013. – Danas je u Poreču pod Ininim sponzorstvom te uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, otvoren 46. međunarodni stručno-znanstveni simpozij GORIVA I MAZIVA u organizaciji Hrvatskog društva za goriva i maziva (GOMA).
Kao i proteklih godina, Simpozij, koji će trajati do 18. listopada, okupio je veliki broj stručnjaka iz zemlje i regije te institucija i gospodarskih subjekata koji djeluju u području proizvodnje, primjene ili zakonodavnog reguliranja odnosa u području naftnog gospodarstva, a koji će tijekom dva dana održavanja skupa raspravljati o izazovima u polju goriva i maziva te pronalaženju optimalnih rješenja za daljnji razvoj ove grane energetike.
Obraćajući se prisutnima na otvorenju skupa, Ivan Krešić, član Uprave Ine, rekao je „Kao kompanija koja se bavi istraživanjem, proizvodnjom i opskrbom stanovništva naftom i plinom već desetljećima, INA teži pronalaženju optimalnih rješenja koja će doprinijeti održivosti poslovanja, a time i osiguranju energetske stabilnosti naše zemlje. S tim ciljem opredijelili smo se za stalno poboljšavanje naših proizvodnih procesa, čime smo kvalitetu naših proizvoda, i goriva i maziva, doveli do najviših standarda u industriji. Ako pogledamo prema izazovima koji nas očekuju, svakako možemo izdvojiti proizvodnju ekološki prihvatljivih goriva i maziva i potrebu za zelenom tehnologijom, o čemu će biti govora i u ova dva dana, a čemu u Ini posvećujemo veliku važnosti u svim segmentima djelatnostima i tijekom svih faza proizvodnih procesa i plasiranja proizvoda na tržište.“
Dosadašnji simpoziji Hrvatskog društva za goriva i maziva organizirali su se naizmjence i odvojeno na temu goriva i na temu maziva. Ipak, s obzirom kako problematika goriva i maziva postaje sve više isprepletena ove su godine organizatori odlučili objediniti oba područja, a sudionici će također sudjelovati i u Okruglom stolu na temu „Utjecaj „zelenih“ tehnologija na proizvodnju, primjenu i tržište“.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          

Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr Priloženi dokument