INA zlatni sponzor teniskog turnira Croatia Open u Umagu

Pod Ininim pokroviteljstvom, u Umagu se od 05. do 15. srpnja održao 23. po redu Croatia Open teniski turnir na kojem je pobjedu u finalu odnio Marin Čilić, ostvarivši tako osmi naslov u karijeri. Marin Čilić u finalu je igrao protiv Španjolca Marcela Granollersa te ga svladao s 6:4 i 6:2. Okrunivši se naslovom pobjednika, Marin Čilić je postao drugi hrvatski tenisač s naslovom na umaškom ATP turniru, prvi je Goran Prpić koji je na premijernom izdanju turnira 1990. godine pobijedio Gorana Ivaniševića. I ove godine turnir je okupio veliki broj kvalitetnih teniskih imena, među kojima su i prošlogodišnji pobjednik Ukrajinac Alexandr Dolgopolov, Fernando Verdasco, Juan Carlos Ferrero, Carlos Berlocq, Fabio Fogunini i drugi.

Teniski turnir Croatia Open najstariji je i najugledniji teniski turnir u Hrvatskoj i regiji, s tradicijom dugom preko dva desetljeća. Vrlo brzo nakon svog osnutka prometnuo se u jednu od najznačajnijih sportskih manifestaciji u Republici Hrvatskoj i simbol grada Umaga. Pored toga, postao je prepoznatljiv i  po  bogatom popratnom programu turističkog, zabavnog i gastronomskog sadržaja.

INA je odavno prepoznala važnost umaškog teniskog turnira, te je niz godina partner turnira, nastavljajući tu tradiciju i ove godine.Priloženi dokument