Inin Klub volontera uključio se u kampanju „Hrvatska volontira“

  •  Inini volonteri sudjelovali u akciji u Domu za odgoj djece i mladeži Zagreb
  • Od svog osnutka 2011. godine Inin Klub volontera odradio je više od dvadeset akcija u kojima su pomogli dječjim domovima i vrtićima, školama, udrugama, zdravstvenim i ekološkim ustanovama

Zagreb, 23. rujna 2013. – u subotu, 21. rujna, na Međunarodni dan mira, Inin Klub volontera  sudjelovao je, osim u ranije planiranoj ekološkoj akciji u Rijeci, također i u cjelodnevnoj akciji u Domu za odgoj djece i mladeži Zagreb gdje su bojali zidove i uređivali dvorište Doma. Ova akcija dio je kampanje „Hrvatska volontira!“ koja se odvijala diljem Hrvatske u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara.

Kampanjom „Hrvatska Volontira!“ željelo se ukazati na značaj volontiranja u razvoju demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. U kampanji i akcijama koje su bile organizirane diljem Hrvatske sudjelovao je veliki broj pojedinaca i organizacija kroz različite društveno korisne akcije, a koje su na taj način promovirale volontiranje u svojim zajednicama.
Osim u Zagrebu, Inin Klub volontera ove subote sudjelovao je i u ekološkoj akciji čišćenja podmorja u Rijeci gdje se odazvao veliki broj Ininih volontera iz Rijeke, ali i iz Zagreba, što potvrđuje visoku ekološku svijest naših volontera, odnosno brigu za okoliš. Inini volonteri ovaj tjedan već su bili u akciji u Križevcima gdje su u Udruzi invalida Križevci, zajedno sa članovima Udruge izrađivali ukrasne predmete s motivima grada Križevaca, koje će članovi Udruge iskoristiti za svoje buduće aktivnosti i djelovanje.

Već danas, Klub volontera se pridružio ekološkoj sekciji OŠ Braće Radić u Kloštar Ivaniću. Osim u pomoći uređenja okoliša, sadnji određenih vrsta bilja, izvode se pripreme i radovi za botanički vrt, u kojemu će mladi ekolozi stjecati nove spoznaje.

Inin Klub volontera osnovan je 2011. godine, kao projekt korporativnog volontiranja zaposlenika u lokalnoj zajednici, s ciljem dobrovoljnog ulaganja osobnog vremena, truda, znanja i vještina za opću dobrobit.  Volontiranje se temelji na osobnom izboru i motivaciji, bez želje za financijskom dobiti, s ciljem da se pomogne drugim osobama i društvu u cjelini. INA Klub volontera dobitnik je Volonterske nagrade za 2012. godinu u kategoriji doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva na području Slavonije i Baranje, koju dodjeljuje Volonterski centar Osijek uz podršku Savjeta za razvoj volonterstva kojeg čine ugledni pojedinci iz lokalne zajednice. Ovo je druga nagrada za INA, d.d. u  području volonterstva. Prije dvije godine INA je dobila nagradu Volonterskog centra Osijek za volontersku akciju bojanja ograda kuća u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument