Inin Klub volontera

Zagreb, Rijeka, Sisak, 21. rujna –  U povodu obilježavanja Europske godine volontiranja INA, d.d. je pokrenula Projekt korporativnog volontiranja zaposlenika u lokalnoj zajednici te je i Inin klub volontera simbolično podržao akciju „Hrvatska volontira“.

U srijedu, 21. rujna, Inini djelatnici volontirali su u tri hrvatska grada: Zagrebu, Rijeci i Sisku.

U Zagrebu su u Centru za rehabilitaciju Zagreb, Inini zaposlenici bili podrška korisnicima u njihovim svakodnevnim aktivnostima te uređenju okoliša, bojanju ograde,  drvenih površina i bojanju zidova  u Odjelu stanovanja i psihosocijalne rehabilitacije. U Centru za autizam pridružili su se kampanji o povećanju svjesnosti o osobama oboljelim od autizma dok su u Udruzi za sindrom Down Zagreb uređivali cvjetnjak, bojali rukohvate i sudjelovali u  kreativnoj likovnoj radionici.
U Rijeci su Inini djelatnici volontirali u Centru za rehabilitaciju Rijeka, gdje su bili potpora u kreativnim i sportskim radionicama, dok se u Sisku volontiralo u Narodnoj knjižnici i čitaonici Sisak.

Kompanijska društvena odgovornost, čiji je sastavni dio i promicanje kulture volontiranja, dio je sveobuhvatne strateške platforme Ine, koja želi biti moderna i etična tvrtka te pouzdan partner zajednicama u kojima posluje.
Inin kluba volontera osnovan je s ciljem dobrovoljnog ulaganja osobnog vremena, truda, znanja i vještina za opću dobrobit  te izgradnja suosjećanja i solidarnosti s drugima i drugačijima. Volontiranje se temelji na slobodnoj volji te osobnom izboru i motivaciji, bez želje za financijskom dobiti, a s ciljem da se pomogne drugim osobama i društvu u cjelini. Današnja akcija označila je početak djelovanja Ininog kluba volontera koji će volonterske aktivnosti nastaviti i nadalje.Priloženi dokument