Inina suradnja s Muzejom Valpovštine i Muzejom automobila “Ferdinand Budicki”

Zagreb, 28. siječnja – Obilježavajući Noć muzeja, koja je ove godine održana u petak 25. siječnja, Muzej Valpovštine iz Valpova predstavio je posjetiteljima geološko – mineralošku zbirku, koja je po prvi put postavljena prije tridesetak godina zahvaljujući suradnji Ine i Muzeja. Ponovno postavljanje zbirke omogućila je Inina financijska podrška zahvaljujući kojoj je obnovljen dio Muzeja u kojem je Zbirka trenutno i postavljena. Muzej Valpovštine osnovan je 1956. godine zahvaljujući entuzijazmu Društva prijatelja starina Valpovo te je jedna od najpoznatijih znamenitosti Valpova i svjedok bogate prošlosti Grada.

Svečanom otvorenju, uz predstavnike Ine i zaposlenike Muzeja, nazočili su gradonačelnik Valpova Leon Žulj i predstavnici gradske vlasti. Prisutne su svojom točkom razveselili učenici glazbene škole koja djeluje u prostoru dvorca gdje se nalazi i Muzej. Obraćajući se prisutnima u ime Ine, Dragan Cvenić, rukovoditelj proizvodne regije istočna Slavonija, rekao je S obzirom da INA već desetljećima pomaže kulturne ustanove, institucije, kulturna događanja te projekte koji za cilj imaju čuvanje kulturne baštine, spremno smo podržali obnovu dijela Muzeja zahvaljujući čemu ponovno imamo priliku vidjeti geološko-mineralošku zbirku, koja je prvi put postavljena prije tridesetak godina u suradnji Muzeja i Ine“ te se zahvalio djelatnicima Muzeja i organizatorima i poželio im sreću u budućem radu.

Također, povodom Noći muzeja, INA je bila zlatni sponzor izložbe fotografija “Povijest automobilizma u Hrvatskoj, 1898. -1989.” koja je predstavljena u Muzeju automobila “Ferdinand Budicki” u Zagrebu. Posjetitelji su imali priliku razgledati više od 50 modela prekrasnih oldtimera te prisustvovati predstavljanju monografije “Bešte ljudi-ide auto”, uživati u retro modnim revijama te jazz i swing glazbi.Priloženi dokument