Inini volonteri obilježili međunarodni dan volontera

Zagreb, Rijeka, Sisak, 5. prosinca – Međunarodni dan volontera, 5. prosinca, Inin klub volontera obilježio je volontirajući u Dječjem domu Zagreb, Domu za djecu Ivana Brlić Mažuranić u Rijeci i Klubu Žabica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Grada Siska.

U Zagrebu su Inini volonteri pomogli kod uređivanja okoliša Doma te zajedno sa štićenicima izrađivali čestitke i božićne ukrase. Ovoj akciji prethodilo je i prikupljanje knjiga, slikovnica, pribora za likovne radionice te DVD-a i CD-a s crtićima, dječjim filmovima i glazbom za djecu koje je Ina, u suradnji sa Soundset radijom, organizirala tijekom vikenda u Arena centru u Zagrebu. Sav prikupljeni pribor doniran je Dječjem domu u Nazorovoj.

U Rijeci i Sisku Inini volonteri su darivali štićenike Doma za djecu Ivana Brlić Mažuranić i Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom te sudjelovali u izradi ukrasa za bor i ostalih blagdanskih dekoracija.

U povodu obilježavanja Europske godine volontiranja INA je sredinom godine pokrenula Projekt korporativnog volontiranja zaposlenika u lokalnoj zajednici. Kompanijska društvena odgovornost, čiji je sastavni dio i promicanje kulture volontiranja, dio je sveobuhvatne strateške platforme Ine, koja želi biti moderna i etična tvrtka te pouzdan partner zajednicama u kojima posluje. Inin klub volontera osnovan je s ciljem dobrovoljnog ulaganja osobnog vremena, truda, znanja i vještina za opću dobrobit  te izgradnja suosjećanja i solidarnosti s drugima i drugačijima. Volontiranje se temelji na slobodnoj volji te osobnom izboru i motivaciji, bez želje za financijskom dobiti, a s ciljem da se pomogne drugim osobama i društvu u cjelini.Priloženi dokument