Izabran novi dobavljač plina

Zagreb, 15. prosinca – Prirodni plin, članica INA Grupe, zaključila je ugovor za dobavu prirodnog plina s talijanskom kompanijom Eni. Nakon konkurentnog i transparentnog procesa nabave za dobavu plina čiji je cilj bio odabir visoko pouzdanog dobavljača pod najpovoljnijim uvjetima u smislu najbolje moguće cijene i fleksibilnosti uvjeta, odabrana je najbolja ponuda.

Isporuke plina započet će od 1. siječnja 2011., a ugovor je zaključen na tri godine s godišnjim količinama od 750 milijuna kubičnih metara u prosjeku. Također je važno istaknuti da je INA uspjela dogovoriti veću fleksibilnost u količinama i povoljnije cijene, te istovremeno i mogućnost korištenja dvaju pravaca dobave – Slovenije i hrvatsko-mađarskog interkonektora za kojeg se očekuje da će s radom započeti u narednom periodu.

“Usprkos nekim otvorenim pitanjima vezanima uz budućnost plinskog poslovanja, INA je kontinuirano poduzimala sve potrebne mjere kako bi osigurala stabilnu i neprekinutu opskrbu plinom u Hrvatskoj tijekom ogrjevne sezone, te je u tom smislu i  zaključila ugovor o dobavi s najboljim mogućim uvjetima dostupnima na tržištu. Odabir Eni-ja kao pouzdane i kredibilne kompanije dokaz je našeg uspjeha u osiguranju sigurnosti opskrbe za hrvatske građane i industriju“- rekao je Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.

Eni je kompanija s dugogodišnjim iskustvom u cjelokupnom plinskom poslovanju, s uspješnom suradnjom s drugim velikim igračima na tržištu plina i velikim ugledom u međunarodnom energetskom sektoru. Kompanija je također već niz godina i pouzdan Inin partner u projektima istraživanja i proizvodnje.Priloženi dokument