Kadrovske promjene u Ini

Zagreb, 23. studenog 2018. – Od 1. prosinca 2018. na poziciju operativnog direktora Rafinerija i marketinga bit će imenovan gospodin Stjepan Nikolić. Dosadašnji operativni direktor Rafinerija i marketinga gospodin Bengt Oldsberg do kraja 2018. godine bit će na poziciji glavnog stručnjaka za Rafinerije i marketing, nakon čega odlazi u mirovinu.

G. Nikolić na ovu poziciju dolazi s pozicije direktora Logistike. Karijeru je započeo 1995. u Mundusu kao projektant procesno energetskih postrojenja. Od 1998. do 2000. radi u Croduxu kao analitičar i planer lanca opskrbe tržišta naftnim derivatima. Coca-Cola Beverages (CCB) se pridružio 2000., gdje je u 10 godina prošao niz radnih mjesta u operativnom sektoru, od analitičara proizvodnih procesa, upravljanja tvornicama pića do vođenja cjelokupnog lanca opskrbe CCB za Hrvatsku. Diplomirao je 1995. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu na procesno energetskom smjeru, stekavši zvanje diplomiranog inženjera strojarstva na kojem je sudjelovao u osnivanju Lean udruženja i povremeno surađivao u svojstvu vanjskog asistenta na Katedri za industrijsko inženjerstvo. Započeo je međunarodni poslijediplomski studij MBA na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je završio nekoliko specijalističkih programa za upravljanje lancem opskrbe, proizvodnim procesima i poslovnim sustavima na internacionalnim sveučilištima u Južnoafričkoj Republici, Ujedinjenom Kraljevstvu, Švicarskoj i Americi.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr