Na snagu stupio novi Pravilnik

Zagreb, 4. travnja – S obzirom na interes medija, a vezano uz Ininu primjenu novog Pravilnika o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koje je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo 30. ožujka 2011., a stupa na snagu 5. travnja od ponoći, možemo istaknuti sljedeće:

INA će se u svom poslovanju, kao i do sada pridržavati svih uvjeta iz Pravilnika te će svoje cijene korigirati sukladno istome.
Sve maloprodajne cijene i dalje bit će dostupne na Ininoj korporativnoj stranici www.ina.hr od trenutka njihova važenja, a bit će sukladne dozvoljenom rasponu koji određuje Pravilnik.

Što se tiče mogućnosti slobodnog formiranja maloprodajnih cijena na određenim lokacijama (autoceste, postaje na morskoj obali koje imaju mogućnost direktne opskrbe gorivom plovila) koje su izuzete od spomenutog dozvoljenog raspona određenog novim Pravilnikom, primjenjivanje ovakvih mogućnosti, a sukladno Pravilniku, spada u domenuposlovne odluke kompanije. U slučaju primjene od strane Ine, i ove će cijene biti dostupne na našoj internet stranici od trenutka stupanja na snagu, te će i dalje biti temeljene na transparentnom i objektivnom sustavu u skladu sa svim drugim primjenjivim zakonskim odredbama te  tržišnim okolnostima.Priloženi dokument